Bebeklerin İlk Dişleri Hangi Ayda Kontrol Edilmeli?

Bebeklerin İlk Dişleri Hangi Ayda Kontrol Edilmeli?

Acıbadem Ankara Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dr. Itır Aydıntuğ açıklamalarında bebeklerin ilk çıkan süt dişlerinin aileler tarafından pek fazla dikkate alınmayarak önem verilmediğine değindi.

Acıbadem Ankara Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dr. Itır Aydıntuğ açıklamalarında bebeklerin çıkan ilk dişlerinin son derece önemli olduğuna değinerek bu konuda anne ve babaların dikkatli davranmasının çok büyük etkilerinin olduğu ve bu konuda yapılacak olan kontrollerin gelecekte süt dişlerinin arkasından gelecek ömür boyu kalıcı dişler için bir temel hazırladığına değindi.

Uzmanlar bu tür süt dişlerinin 6. ayda doktor tarafından kontrol edilmesi ve temizlenmesinin hemen ardından gereken besin ve mineral kontrollerinin yapılacak ondan sonra bebeğin dişlerinin daha fazla beslenmesi için bir takım yeni gıda maddelerinin liste olarak aileye verilmesinin söz konusu olacağından bahsetti. Diş ve diş eti sorunlarının gelecekte yaşanmaması adına ailenin süt dişlerine verdiği önemin büyük olduğunu hatırlatan Acıbadem Ankara Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dr. Itır Aydıntuğ dişleri çürükten koruma hakkında bilgi sahibi olunmasını istedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.