Bilim İnsanları 6.His Genini Buldu

Bilim İnsanları 6.His Genini Buldu

ABD'li bilim insanlarının yaptığı açıkalamada,5 duyunun yanı sıra bütün algıları belirtmek için kullanılan 6.hissin bir gen kontrolünde olduğunu söylediler.

6.hissin gen kontrolünde olduğu ortaya çıktı.Parapsikologların 5 duyunun ilerisi olan,her türlü algıyı belirtmek için kullanılan 6.his,"piezo2" adlı gene ait olduğu ortaya çıktı.

Amerikan Ulusal Sağlık Enstitüsü'ne yapılan deneyde bu geni mutasyona uğramış iki canlı üzerinde deneyen bilim adamları,bu canlılar üzerinde mekansal farkındalıklarının düşük seviyede olduğunu keşfetti.Gözleri kapatılan denekler,nesnelerin bulunduğu ortada yürümekte zorlandılar.Çekin beyin tomografiisi sonuçlarına göre,canlılardan biirinin vücuduna sürülen metali hisstemediği ortaya çıktı.

Bu araştırmalar,duyu organları olmayan veya kısmen hasar görmüş insanlar için umut doğurdu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.