Binali Yıldırım: 'PKK doğrudan AK Parti'yi hedef alıyor'

Binali Yıldırım: 'PKK doğrudan AK Parti'yi hedef alıyor'

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde toplanan AK Parti grubuna hitap eden Başbakan Binali Yıldırım gündemle ilgili açıklamalarda bulunurken çok sert mesajlar paylaştı.

Her salı Meclis'te toplanan siyasi parti gruplarında yapılan karşılıklı açıklamalar sürüyor. Bugün toplanan AK Parti grubuna hitap eden Başbakan Binali Yıldırım, ana muhalefet lideri Kılıçdaroğlu'na yüklendi. "Ana muhalefet, bir süreden beridir 15 Temmuz darbe girişimini es geçmeye başladı. Mağduriyetlerle kafa karıştırıyorlar. CHP, zaten 17 Aralık'tan sonra FETÖ'ye destek vererek hata yapmıştı. Zaman mağdur edebiyatı yapma zamanı değildir." şeklinde konuşan Başbakan, gündemde olan birçok konuya değindi.

PKK DOĞRUDAN AK PARTİYİ HEDEF ALIYOR

Son günlerde PKK'nın yaptığı bazı eylemler hakkında, Başbakan, "PKK terör örgütü artık AK Parti teşkilatlarına ve yöneicilerine yöneldi. Van Özalp İlçe Başkan Yardımcımız, eşi ve 6 çocuğuyla birlikte evinde katledildi. Dün de Diyarbakır Dicle İlçe Başkanımız işyerinde katledildi. AK Parti bunlara pabuç bırakacak bir parti değildir. Tehditleriniz bu millete sökmez." dedi.

Türkiye'de güvenlik problemi olduğunu söyleyenlere, son 2 haftada gerçekleşen iki uluslararası organizasyonu hatırlatan Yıldırım, Fırat Kalkanı operasyonu hakkında da konuştu. "DAEŞ Türkiye'yi hedef alarak kendisine yeni savaş alanları açmak istiyor." şeklinde konuşan Başbakan, sözlerini, "Bin kilometrelik bir alan güvenliği sağladık. 'Fırat'ın batısı' diyoruz ama Fırat'ın doğusunda da, eğer terör eylemi olursa gerekli olan şeyleri yaparız. 911 kilometre sınırımız olan Suriye'nin güvenliğini sağlamak boynumuzun borcudur. Suriye ve Irak'taki Kürt kardeşlerimizle bizim bir derdimiz yok. Bizim, onların huzurunu bozan terör örgütleriyle derdimiz var." şeklinde sürdürdü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.