Bingöl’de FATİH Projesi kapsamında öğrencilere tablet dağıtıldı

Bingöl’de FATİH Projesi kapsamında öğrencilere tablet dağıtıldı

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Mevlana Anadolu Lisesi öğrencilerine FATİH (Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi) Projesi kapsamında tablet dağıttı.

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Mevlana Anadolu Lisesi öğrencilerine FATİH (Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi) Projesi kapsamında tablet dağıttı.

Bingöl Mevlana Anadolu Lisesi’nde düzenlenen tablet dağıtım törenine Vali Yavuz Selim Köşger ile Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı katıldı.

Vali Yavuz Selim Köger, tablet dağıtımının ardından yaptığı konuşmada, öğrencilerin daha iyi eğitim alması için tablet dağıtıldığını söyledi.

Köşger, “Ayrıca 2 bin 232 adet etkileşimli tahta ilimizde 99 okulda kurulmuş vaziyettedir. Etkileşimli tahta ve bilgisayar alt yapısı kullanılarak eğitim uygulaması devam ediyor. Öğrencilerimizin daha iyi imkanlarla eğitim almaları için Bingöl’de fiziki altyapıları yeniliyoruz. Son bir yıl içerisinde 43 tane okulumuzun yeniden inşası için temellerini attık. Bunların bir kısmını da birkaç hafta önce bitirdik ve öğrencilerimiz daha iyi fiziki ortamlarda hem bina hem de teknoloji olarak daha donanımlı sınıflarda, dersliklerde ders almaya başladılar.” diye konuştu.

FATİH Projesi kapsamında bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Köşger, “2014-2015 eğitim-öğretim yılı Mayıs ayı içerisinde toplam 5 okulumuzda bin 174 tablet bilgisayar setinin dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Planlaması yapılan ancak dağıtımı yaz tatili nedeniyle gerçekleştirilemeyen, 2014-2015 eğitim-öğretim dönemi 9. Sınıf öğrencilerinin (bu yıl 10.sınıf) tablet bilgisayar setleri (704 öğrenci, 100 öğretmen toplam 804 adet) 19-23 Ekim 2015 tarihleri arasında okullarımıza ulaştırılmıştır. 30 Ekim 2015 tarihine kadar 15 okul/kurum için bin 243 tablet bilgisayar seti okullara ulaştırılacaktır. Etkileşimli tahta kurulum planı doğrultusunda; 2013-2014 eğitim öğretim yılı içinde 13 okulumuza toplam 302 adet, 2014-2015 eğitim öğretim yılı içerisinde 24 okulumuzda 518 adet etkileşimli tahta kabulü yapılmıştır. 2015/2016 eğitim öğretim yılı için 62 okulumuza bin 412 adet etkileşimli tahta kurulumu planlanmakta olup, 31 Ekim 2015 tarihinde 3 okulumuza kurulum yapılmaya başlanacaktır.” (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.