Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK

Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK

BİR DOLANDIRICILIĞA TEŞEBBÜS HİKÂYESİ

Dostlarım bilirler, Seyyah çok sık yollara düşer. İki hafta önce Ankara’ya gitmek üzere Adapazarı’ndan otobana girdim. Bolu dağına yaklaşıyorum. Arkamdan gelmekte olan eski model bir Renault araç, farlarını yakıp söndürerek beni uyardı. Biraz yavaşladım ve o araç beni geçerken, sürücüsü 20-25 yaşlarında bir genç el salladı. Ben de tanıdığım biridir diye ona el salladım. Biraz sonra işaret vererek sağa çekti ve işaret etti. Ben de durdum. Genç çok samimi görünümde tebessümle ’nasılsınız’ diye bana yanaştı ve sarıldık. 40 yıllık hocalık hayatımda o kadar çok öğrencim oldu ki… Olmadık bir yerde onlardan birine rastlamam mümkün. Bu genci de geçen seneki öğrencilerimden birine benzettim. Bozuntuya vermeden tanıyormuş gibi nereye gittiğini sordum. Bolu’ya bal götürdüğünü söyledi ve aracının bagajını açtı. ‘Bunları Bolu’daki doktorlara götürüyorum’ dedi ve sordu: ‘Poşetiniz var mı?’… Ben de galiba bir kavanoz hediye edecek, diye düşündüm ve bagajımı açarak bir poşet uzattım. O bu poşet için 2 kavanoz ‘bal’ koydu ve uyardı: Bunlar kestane balı, organik. Diğerine dokunmasın… Sonra bir kavanoz daha koydu. ‘Zahmet etmeseydin’ gibi bir iki laf ettim. O da bunlar bilmem kaç TL ama sen her buru için 30 TL ver, demesin mi? Bende jeton düştü. Bunlar sahte bal. ‘Yanımda param yok, pos cihazın varsa kredi kartından ödeyeyim’ dedim, o da ‘yok’ dedi. ‘Balları’ iade ettim ve güle güle git diye uğurladım.
Sonra aklıma yıllar önce veteriner kardeşimin, tam bunun gibi bir olayla karşılaştığını ve sahte bal ‘satın aldığını’ hatırladım…
Sizin de başınıza gelebilir. 
Uyarayım istedim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.