BİR GİRİŞİMCİ BAŞARI ÖRNEĞİ : ELON MUSK

BİR GİRİŞİMCİ BAŞARI ÖRNEĞİ : ELON MUSK

Elon Musk 28 Haziran 1971’de Güney Afrika’da doğdu. Aynı anda hem Güney Afrika hem Kanada hem de ABD vatandaşı

Elon Musk 28 Haziran 1971’de Güney Afrika’da doğdu. Aynı anda hem Güney Afrika hem Kanada hem de ABD vatandaşı. SpaceX ve Tesla’nın kurucusu, baş mühendisi ve CEO’su olan Musk, 2016 yılında dünyanın en güçlü 21. insanı seçildi. 2018 yılında 20.8 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 53. İnsanı oldu.

NASIL BAŞARDI ?

Musk, girişimci ruhuyla bilgisayar programlamayı 12 yaşında kendi kendine öğrendi. 17 yaşındayken Kanada’da Queen’s University’de okumaya giden Musk, daha sonra Pensylavania Üniversitesi’ne geçiş yaptı ve burada iktisat ve fizik okudu. Stanford Üniversitesi’nde başladığı fizik doktorasını, girişimcilik kariyeri ve hayalleri için 1995’te yarıda bıraktı.

İlk olarak Zip2 adında bir yazılım şirketi kurdu ve Compaq’a 340 milyon dolara sattı. Daha sonra online ödeme şirketi X.com’u kurdu. Bu şirket, Confinity ile birleşerek Paypal.com haline dönüştü. Paypal, 2002 yılında eBay’e 1.5 milyar dolara satıldı.

Bu satıştan sonra Musk, aynı yıl SpaceX adlı uzaycılık şirketini kurdu. Burada hala CEO ve baş tasarımcı olarak çalışıyor. Aynı zamanda 2003 yılında elektrikli araç ve güneş paneşi üreten Tesla’nın kurucu ortağı oldu.

2015 yılında OpenAI adında kar amacı gütmeyen ve yapay zekanın olumlu olarak kullanılmasına yönelik çalışmalar yapan bir şirket kurdu. Nöroteknoloji bazlı çalışmalar yapan Neuralink’in kurucu ortağı ve CEO’su oldu. En son olarak da 2016 yılında Boring Company’i kurdu. Bu şirket ise tünel ve altyapı çalışmaları yürütüyor. Musk, bu şirketin de CEO’su.

Bu girişimlere ek olarak Musk, Hyperloop adında yüksek hızlı ulaşım sağlayan bir projeyi de yürütüyor. SpaceX, Tesla ve Solarcity faaliyetlerinin insanlığın geleceği adına olduğunu belirten Musk, küresel ısınma ve sürdürülebilir enerji konularında, özellikle de Mars’a koloni kurma hususunda da oldukça sıkı çalışmalar yürütüyor.

İşte bir girişimci ve başarı hikayesi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.