BİR HAFTADA EN AZ BEŞ KİLO VERDİREN LAHANA DİYETİ

BİR HAFTADA EN AZ BEŞ KİLO VERDİREN LAHANA DİYETİ

Bir haftada en az 5 kilo vermenizi sağlayan sık sık adını duyduğumuz “lahana çorbası” diyetinin içeriği nasıl yapılması gerektiği ve bu konuda uzmanların uyardığı konuları haberimizde özetledik.

Lahana Çorbası İçin Gerekli Malzemeler

-5 adet orta boy kuru soğan

-1 veya 2 tane taze domates

-1 adet dış yaprakları alınmış iri boy beyaz lahana

-2 adet yeşilbiber

-1 demet maydanoz

-1 adet iri boy kereviz

Lahana Çorbasının Yapılışı: Yukarıda bahsedilen tüm malzemeleri doğrayın ve sonra bu sebzeleri hepsini tencerenin içerisine dökün. Çorba kıvamına gelesiye kadar karıştırın ve kaynatın. Dilerseniz malzemeleri blender de ince kıyarak krema kıvamına da getirip koyabilirsiniz. Yada suda kaynayan bu sebzeleri yumuşadıktan sonra blender ile çekerek kreme kıvamına getirebilirsiniz. Çorbada yağ bulunmamaktadır. İçerisine baharat ekleyebilirsiniz. Çorbayı limonla da tatlandırabilirsiniz.

Bu diyette her gün yiyebileceğiniz besinler aşağıdaki gibidir. Diyeti uygulamayan bir kişinin bu çorbayı içmesinin sakıncalı olacağı söylenmektedir. Lahana çorbası diyeti 7 günlüktür diyet menüleri şöyledir:

Diyet Listesi 1. gün

İstediğiniz miktarda meyve (muz hariç) ve tarifini yukarıda verdiğimiz lahana çorbasından istediğiniz kadar içebilirsiniz.

Diyet Listesi 2. Gün:

İstediğiniz miktarda sebze (fasülye nohut vb. baklagiller hariç) ve istediğiniz kadar lahana çorbası içebilirsiniz.

Diyet Listesi 3. gün

İstediğiniz miktarda sebze, meyve ve istediğiniz kadar lahana çorbası içebilirsiniz.

Diyet Listesi 4. gün

Çorba, meyve ve sebze, muz ve yağsız süt bugün serbesttir. İstediğiniz kadar çorbayla beraber en çok 3 muz ve istediğiniz kadar yağsız süt içebilirsiniz. İstediğiniz kadar çorba, meyve, sebze yiyebilirsiniz.

Diyet Listesi 5. gün

Bugün kırmızı et(sığır) yiyebilirsiniz. Gün boyunca 300-600 gram et (dört biftek) ve istediğiniz kadar domates yiyebilirsiniz. Bugün vücudunuzun ürik asitten temizlemek için 6-8 bardak su içiniz. Bugün çorbayı sadece bir kere içiniz.

Diyet Listesi 6. gün

 2-3 parça et ve sebze yiyebilirsiniz. Patates yok. Çorba en az bir kere içilecek.

Diyet Listesi 7. gün

Kepekli Pirinç, meyve suyu, sebze ve tüketebilirsiniz. Kepekli pirinç, tatlandırılmamış meyve suları ve istediğiniz kadar sebze yiyebilirsiniz. Pirinci çorbaya koyabilir veya sebzeye karıştırabilirsiniz. Çorbadan da içmelisiniz.

Bu diyeti öneren kişiler yedinci gün sonunda aldatmaca yapmadıysanız 4,5 ile 8 kilo arasında vermiş olacağınızı belirtmektedir. Yine öneren kişiler şunlara dikkat çekmektedir:

* vücudun yüksek proteine ihtiyacı var bu yüzden et, verilen günde mutlaka yenmelidir.

* Gazlı içecekler (maden suyu dahil) yasaktır.

* Bol bol su içilmelidir. Su tüketimi önemlidir, vücuttan su atılımı hızlı olacağından yeteri kadar su tüketmesi gerekmektedir. Lahana çorbası diyeti yapanlar bilirler ki yeteri kadar su tüketilmediğinde vücutta halsizlik meydana gelebilmektedir.

* Yağsız süt, sadece önerilen günde içilecektir. Çay ve kahveye koyulmaz ve bunlara şeker atılmaz.

* Yeşil yapraklı sebzeler-salata-lahana-ıspanak-brokoli çok yararlıdır.

* Greyfurt çok iyi gelmektedir.

Lahana'nın Diğer Mucizesi İçin Tıklayınız.

Lahana Diyetinin Zararları

Aşağıda ise bu diyetin zararlarlı olduğunu savunanların görüşlerini sizler için sıraladık:

  • Karın ağrısı ve şişkinlik: Lahana çoğu sebze gibi gaz, şişkinlik ve karın ağrısına neden olabilmektedir. Özellikle gaz oluşumuna eğilimli kişilerde bu etkiler daha çok olabilmektedir. Lahana diyeti ile günlük yiyecekleriniz içerisinde lahanadan başka bir şey tüketmeniz diyeti bozacaktır.
  • Tükenme açlık ve yorgunluk: Lahana diyeti hızlı bir şekilde kalori kaybetmenize neden olmaktadır. Yani vücudunuz yediğiniz lahanayı sindirirken lahananın sağladığı kaloriden daha fazlasını harcamış olmaktadır. Bu durumda yorgunluk yaşamaya başlanmaktadır. Çünkü vücudunuzdaki kaslar yeterli enerjiyi alamamaktadır. Bağışıklık sisteminizde zayıflıklar meydana gelmesi ve hastalıklara yakalanma olasılığınızın artması da lahana diyetinin diğer olumsuz özellikleri arasındadır.
  • Lahana diyeti ve kalp sorunları: Lahana diyeti gibi düşük kalorili diyetler kalbiniz için tehlikeli olabilmektedir. Günlük ihtiyacınız olan kalori miktarını alamamanız, kalbinizde ritim bozukluklarına neden olmaktadır. Normalde kalp hastalığı bulunanların bu tarz diyetlerden uzak durması gerekmektedir. Ayrıca sürekli çorbasını tüketmeniz normal suya karşı olan isteğinizi köreltir ve vücudunuzda su kaybına neden olmaktadır.
  • Psikolojik etkileri: Normal yemeklerden ve aperatif yiyeceklerden kısıtlanmış olmak, yoksunluk duygusu yaşamanıza neden olmaktadır. Bu duyguların sonucu sizi depresyona, anoreksia ve blumia gibi psikolojik yeme bozukluğu hastalıklarına meyilli hale getirmektedir. Bu hastalıklar ölümcül hastalıklardır.
  • İleride daha fazla kilo alımı: Bu diyet ile hızlı bir şekilde ve hiçbir sorun yaşamadan kilo verdiğinizi varsayalım. Bu beyninizde bir yoksunluk yaşadığınız yanılmasına neden olmaktadır ve normal beslenme alışkanlıklarınıza döndüğünüzde beyniniz daha fazla yemeniz için size baskı yapacaktır. Kilo vermeden önceki halinizden daha kilolu bir hal almanıza neden olabilmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.