Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK

Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK

Sessiz Sorular

'Okuduğunu anlama özürlü' olanlara nasıl bir sıfat bulsak?

Siz hiç ‘farkında olunmadan’ yaşanan mutluluk gördünüz mü?

Develer, 'deve' olduklarının; öküzler de, ‘öküz’ olduklarının farkında mıdırlar?

Beyinlerini birilerine ‘emanet’ bırakanlar, 'beyinsiz' dolaştıklarının farkında olurlar mı?

Kimin kast edildiğini sakın ola ki sormayın. Ahhh, ahhh… Sen, bu hallere düşecek miydin?

Yiğit düştüğü yerden kalkarmış. Bu tespit ‘sakıt’ ve ‘sabık’ yiğit siyasetçiler için de geçerli midir?

Eşek, fıtratına uygun davranıyor da, acaba insanların ‘bir kısmı’ da öyle yapıyor mu? (kasıt aramayın, içinden geçti de sordum)

Hani merak etmiyor da değilim: kendileri 'Ensar' olmayanlar, 'Ensarlığı' kabul etmeyenler, Ensar olanlara neden karşı olurlar ki?

Hani diyorum; 'Yalancı' biri, bir başkasına 'Yalancı' dese... Eeeee? Ne demek istemiştir? Muhatap nasıl biridir? Kafam karıştı da...

Birileri bir zamanlar bir vesile ile demiş ki: Bana yapılan zerre kadar iyiliği de zerre kadar kötülüğü de unutacak kadar ‘nankör’ değilim. Yargısı ‘doğru’ bir yargı mıdır?

Katillerine âşık olan insanların olduğu yerde, hırsızlarla ortaklık yapmanın bir mahzuru olur mu ki? (hani zihin egzersizi olsun diye sordum. Başka bir amacım asla olamaz)

Her şey değişiyor. Onların da değişmesi gerekmez mi? Her kurban bayramında olduğu gibi, hacc zamanı, gelecek yıl da, kurban bayramına denk gelirse ne olacak halimiz?

Müslüman bilim adamlarının yaptığı bir araştırma sonucu, geçen yıl ‘orucu bozan’ sebeplerin gelecek yılda da aynı olduğu tespit edilmiş. Bir bilen Yiğitbey öyle naklediyor. Hayret! Olur mu öyle?

Sapık ve 'meczup' birine 40 yıl boyunca 'Akıllı' denirse o artık 'akıllı' kabul edilirmiş. Peki, 40 yıldan sonra onun 'akıllı olmadığı' anlaşılırsa, ona inananlar kaç yıl sonra onun 'meczup' olduğunu kabullenirler?

Yıllar yılı mevcut iktidar partisini destekleyen seçmen ve basın organlarına ‘yandaş’ diyenler, Amerika’dan beslenen ve fonlanan gazeteciler ve sivil toplum örgütlerinin isimleri açıklanınca onla ‘Fondaş’ diyebiliyorlar mı?

Tamam, yapılan 'kötü' şeyleri hep birlikte eleştirelim, ama 'iyi' şeyleri ne yapalım? Genetik müzmin muhalefet duygusu ile ona da yine muhalefet etsek mi ki? Bir soru geliyor aklıma: ülkemi yıllardır kırmızı ışıkta bekleten kim veya kimlerdir?

Birileri bir zamanlar ‘atasözü’ denemesi yapmış ve iki 'atasözü' inşa etmiş: 1. Abdestsiz adama namaz dayanmaz! 2. Abdestsiz adamın namazı ne zaman bitireceği belli olmaz! Ne dersiniz? Atasözlerini iyi inşa etmiş mi? Bu sözler asırlarca geçerliliğini korur mu? Yoksa yarın unutulup gider mi?

Birileri bir zamanlar malum zihniyet için demiş ki; Tanrı bunların hamurunu necasetle yoğurmuş; anaları ishal iken bu kriptoları ishal dolu wc ve klozete baş aşağı doğurmuş; klozet içinde yıkayıp büyüttüğünden, bunlar ömür boyu "bok" kokmaktadırlar! Metinde geçen kriptolar kimler olabilir?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.