BİR YARIŞMADAN DAHA FAZLASI ‘ UFKA YOLCULUK’

İlk olarak Hicri 1434 miladi 2013 yılında düzenlenen ve bu yıl da altıncısı düzenlenecek olan Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür yarışmaları yine çok güzel, müstesna ve bir o kadar da ‘manidar’ bir konu ile karşımızda. Bu yıl, hayat rehberimiz olan Kuran-ı Kerim ve onun tamamlayıcısı, tebyini, tefsiri ve en güzel temsili olan Peygamberimizin (sav) Sünnetini yarışma konusu olarak belirleyen Ufka Yolculuk, Sünnet’in itıbarsızlaştırıldığı günümüzde ‘Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz’ sloganıyla çok anlamlı bir görev üstlenmiş görünüyor.

Her geçen yıl katılımcı sayısını artıran bununla birlikte İslam’ın hem bilgisini hem de toplumda tatbikini sağlayan bu yarışmalar sayesinde başta ülkemiz olmak üzere birçok farklı ülke, İslam dinini ‘sahih kaynaklardan’ okuma, anlama ve yaşama fırsatı buluyor. 

Yarışmada verilen ödüller de ayrı bir renk katıyor yarışmaya ve 7’den 70’e yarışmayı daha da çekici hale getiriyor. Öyle ki Türkiye geneli derecelerde ‘Umre’ veya İslam ülkelerinden birine yapılacak ‘Dosta Yolculuk’ ödülü bunlardan başlıcaları. Birçok insanın hayatında Şer’den Hayır’a doğru bir ‘U’ dönüşü yapmasına vesile olan bu çok değerli yarışma temel hedefini  ‘Allah’ın rızasını kazanmak’ olarak belirliyor.

Resmi olarak Milli Eğitim, Adalet Bakanlığı izinleri ile hareket eden UY,  okullardan cezaevlerine kadar geniş bir muhatap kitlesine sahip. Yarışma kitapları da yine katılımcıların yaşına, statüsüne göre farklılık göstermektedir. Özellikle A kategorisi için hazırlanan ve içinde görsellerle desteklenmiş ‘Peygamberimizden Dini Hikayeler’ isimli çok şirin çok  zarif çok güzel bir kitap.  Zannediyorum ki yoğun bir katılım olacak bu kitap vesilesiyle. Diğer kategorilerin kitapları ise İlim, Fikir ve gönül önderi Merhum Prof. Dr. Mahmud Esad COŞAN’ın konuşma ve sohbetlerinden özel olarak hazırlanmış. Bu kitap da yine çok akıcı bir üsluba sahip. Yarışmacılar okurken sıkılmadan çok şey öğrenecekler diyorum.

Hulasa Ufka Yolculuk, yine çok kaliteli çok mükemmel çok faydalı çok manidar bir çalışmaya daha imza atacak. Gelin onları bu yolda destekleyelim. Yarışmaya kaydımızı yaptıralım. Hem kendimiz bu yarışma ile hayatımızın pusulasını tam olarak İslam’a göre ayarlayalım hem de hayırlı bir çalışmanın en güzel en kıymetli destekçisi olalım.

Ayrıntılı bilgi ve kayıt için siteyi ziyaret edebilirsiniz.

http://www.ufkayolculuk.com

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.