Bitlis BEST-DER tarafından, ‘Sahabeyi Anma ve Anlama Programı’

Bitlis BEST-DER tarafından, ‘Sahabeyi Anma ve Anlama Programı’

Bitlis Eğitim Sağlık Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği( BEST-DER) tarafından, ‘Sahabeyi Anma ve Anlama Programı’ düzenlendi.

Bitlis Eğitim Sağlık Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği( BEST-DER) tarafından, ‘Sahabeyi Anma ve Anlama Programı’ düzenlendi.

Bitlis Kültür Merkezi’nde düzenlenen program okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Erdal Tunçtan, hem sahabeyi anmak hem de sahabenin yaşadığı o iklimin manevi havasını yansıtmak amacıyla böyle bir program düzenlediklerini ifade ederek, katılım gösteren herkese teşekkür etti. Program okunan şiir ve sinevizyon gösterimiyle devam etti.

Ardından konuşan İnzar Hac ve Umre Organizasyonu Marmara Temsilcisi Abdurrahman Yıldız, sahabeler; insanları kulla kul olmaktan kurtarıp Allah’a kul yapmak için her türlü tehdide, sözlü ve fiilli hakarete rağmen tebliğ davetini yapan Peygamber (sav)’e biat eden bir avuç insanlar olduğunu söyledi.

Güzide sahabelerin yaşadığı dönemin şartlarından, sahabenin güzel ahlakından örnekler veren Yıldız, “Sahabeler peygambere aşıktılar. Onun ahlakını kendilerine örnek alıyorlardı. Peygambere yapılan hiçbir hakarete sessiz kalmaz, hakaret etmeye teşebbüs edenlerin karşısında dimdik durur, ‘Peygambere hakaret edenlerle karşılaşırsak dünyayı onların başına zindan ederiz.’ derlerdi.” ifadelerini kullandı.

Yıldız, sahabenin mücadelesi, peygambere olan sadakati, İslam’ın yayılması için verdikleri mücadelelerinden kesitler sunup, günümüzde yaşayan insanların sahabeyi kendilerine örnek alması gerektiğini vurguladı.

Program, okunan duanın ardından sona erdi. (Şükrü Tontaş- İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.