Bitlisli fotoğrafçı Özkan Olcay FIAB Mansiyon ödülü kazandı

Bitlisli fotoğrafçı Özkan Olcay FIAB Mansiyon ödülü kazandı

Fotoğraf sanatçısı Ahlat Fotoğrafçılar Derneği (AHFOD) Başkan Yardımcısı, katıldığı uluslararasıFIAB fotoğraf yarışmasında mansiyon ödülü kazandı.

Fotoğraf sanatçısı Ahlat Fotoğrafçılar Derneği (AHFOD) Başkan Yardımcısı, katıldığı uluslararasıFIAB fotoğraf yarışmasında mansiyon ödülü kazandı.
 

Katıldığı uluslar arası yarışmalarda Türkiye’yi temsil eden Bitlisli fotoğraf sanatçısı Özkan Olcay, mansiyon ödülü kazandı. Bölgeden çekmiş olduğu fotoğraflarla tanıtıma katkı sunan fotoğraf sanatçısı Olcay, son olarak özel bir hastanenin Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) işbirliği ile düzenlediği ve bin 477 fotoğrafçının 4 bin 857 fotoğrafla katıldığı “Göz Alabildiğine Sarı” konulu yarışmada 3’ncü oldu.

Olcay, bu yılın en prestijli yarışmalarından biri olarak görülen Türkiye Hava Yolları’nın (THY), Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) ve Uluslararası Fotoğraf Federasyonu (FIAP) ile organize ettiği ve 68 ülkeden bin 428 fotoğrafçının 5 bin 107 fotoğrafla katıldığı 1. Uluslararası Fotoğraf Yarışmasında ise 5’inci sırada yer alarak FIAP Mansiyon ödülünü aldı.

Konuyla ilgili olarak basın mensuplarına açıklamada bulunan fotoğraf sanatçısı Olcay, çektiği fotoğraflarla bölgeyi tanıtmaya çalıştığını belirterek şöyle konuştu:

“Son yıllarda bazı ulusal ve uluslararası yarışmalara katılarak bölgemizin tanıtımına katkı sağlamaya çalışıyorum. Son olarak katıldığım ulusal bir yarışmada 3’ncülük, uluslar arası bir yarışmada ise mansiyon ödülü aldım. Fotoğraf sanatını icra etmemdeki en büyük amaçlarımdan biri de bölgemizi fotoğraf aracılığıyla tanıtmaktır. Bu amacıma ulaşmanın da mutluluğunu yaşıyorum. Bölgemizi fotoğraf sanatı aracılığıyla ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtmak için çalışmalarımı sürdüreceğim.” dedi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.