BMC'NİN GELİŞTİRDİĞİ YERLİ VE MİLLİ MOTOR : AZRA

BMC'NİN GELİŞTİRDİĞİ YERLİ VE MİLLİ MOTOR : AZRA

AZRA, Türk mühendisler tarafından yerli ve milli kaynaklar ile 6 silindirli, 12,8L silindir hacmine sahip, 600 beygir gücünde bir motor olarak tasarlandı.

AZRA, Türk mühendisler tarafından yerli ve milli kaynaklar ile 6 silindirli, 12,8L silindir hacmine sahip, 600 beygir gücünde bir motor olarak tasarlandı. Motor, bu hacme sahip ilk yerli ve milli motor olma özelliğini taşıyor. BMC bu motordan elde ettiği birikimleri de kullanarak, KİRPİ benzeri zırhlı araçlarda da kullanılabilecek 380 beygir gücündeki motorların geliştirilmesi çalışmalarına başladı.

Bilindiği gibi BMC, Güç Geliştirme Projeleri kapsamında Yeni Nesil Hafif Zırhlı araçlar ve ALTAY Ana Muharebe Tankı için de 400-1500 beygir gücü arasında Güç Grupları üzerine AR-GE yapıyor.

BMC TUĞRA araç serisinde de

• Çekici serisi:
460 PS - FPT Cursor 11 ENT VI (Euro 6 Step-C)
• Yol serisi:
320 PS - Cummins ISB6.7E6C (Euro 6 Step-C)
• İnşaat serisi:
400 PS - Cummins ISL9E6C 400 (Euro 6 Step-C)

motorlarını tasarladı.

Tasarlanan ve geliştirilen tüm motor grupları tüm firmalarımızın TTZA’larında kullanılan yabancı menşeili motorlara alternatif olacaktır.

BMC'yi tebrik ediyor, tüm motorlarda en kısa zamanda seri üretime geçmesini diliyoruz.

İlhami Pektaş

2-003.png3-002.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.