Boğaz Ağrısı Nasıl Geçer? İşte Boğaz Ağrısının Ana Nedenleri!

Boğaz Ağrısı Nasıl Geçer? İşte Boğaz Ağrısının Ana Nedenleri!

Boğaz ağrısı bir çok vatandaşımızı vurmaya başladı, havaların ılık olması ve birden sıcak birden soğuk olması bakterilerinde daha fazla ortaya çıkmasına neden olurken son gelen açıklamalarda bunun ciddi bir sorun olduğu ifade edildi.

Boğaz ağrısının tedavisinin kolay olduğuna değinen uzmanlar boğaz ağrılarının genel olarak herhangi bir ölümcül etkisinin olmadığını ancak lenf bezlerinde bir hasar olması ve sorun olması durumunda boğaz ağrısının çok şiddetli ve kulak ağrısı ile eşlik edebilecek olduğuna değinerek bu konuda hemen uzmanlardan yardım alınması gerektiğini ancak hafif ateş, hafif boğaz ağrısı veya orta çaplı boğaz ağrısı yaşanması durumunda ilk 3 gün herhangi bir yardıma ihtiyaç olmadığı ancak 7 gün içerisinde geçmemesi durumunda derhal düzgün bir doktordan ve sağlık merkezinden yardım alınması gerektiğine değinildi.

Uzmanlar açıklamalarında yaşanan bu ve buna benzer durumlarda mandalina, portakal ve C vitamini içeren her türlü meyvenin tüketilmesi gerektiğine değinirken bu meyvelerin yanı sıra portakal suyu, ılık içecekler tüketilmesinde büyük fayda olduğu eğer hafif ateş var ise ve çocuk 12 yaş ve üzerinde ise yaşına uygun doktor önerisi ile ağrı kesiciler verilebilecek olduğu ifade ediliyor.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.