"Boris" haddinden fazla rahât.!!!

"Boris" haddinden fazla rahât.!!!

Başbakan Boris Johnson ilk çıkdığı yurtdışı gezisi sırasında Şansölye tarâfından Berlin'de resmi törenle karşılanmış.

Almanya'da bir müddet elleri arkasında dolaşdıkdan sonra geçdiği Elysee Sarayı'nda da Mocron"a ayak göstermiş.!!!

Yeni hükümetle birlikde İngiltere'yle AB ülkeleri arasında "ayrılık rüzgârları" o denli şiddetli esiyor olmalı ki, bu görüntüler Fransa ve Almanya'yı karışdırmaya yetdi.

Dünyâda başka mevzûu kalmamış gibi bu sıra çok tartışılan bahse konu görüntülerde Ali Kemâl'in torunu ne mesaj vermiş olabilir?

Bazı face yorumcularının aksine Boris Jhonson göründüğü sâf olmadığı gibi deli de değil..! Aksine, vücûdunun tartamayacağı kadar bir akıl küpüne sâhib.!!!

Fıldır fıldır döndürdüğü gözleriyle fel-fecîr okuyor olsa bile.!

İngiliz milleti istifâde edemiyeceği bir kişiye devletin anahtarını teslîm etmeyeceğine göre bu hareketlerin bir manâsı olmalı.!

"Yellowv kafa"nın fırın küreği gibi ayağını uzatarak görüntü vermesi zaten "Reîs"in fırçalayarak şamar oğlanına dönderdiği Macron"u iyice ufalamak anlamına gelmez mi?

Bizim köylü Sülmân ağanın ancak yokuşa sardığında "eli kıçında yol aldığı" gibi Merkel'in yanında umursamaz tavırlar sergileyen Boris'in bu hareketler üzerinde çalışdığı kanaati yaygın.!!!

"Brexitde bize zorluk çıkartsanız, biz İngilizler AB üyeliğinden çıkmasını biliriz" demek istiyor olabilir mi?

Yâ da "AB'nin, afra-tafra yapmasının İngilizlerde karşılığı budur "demiş olma ihtimâli..!

Macron'a ayak uzatarak, "çuvala ot tıkar gibi cânına ot tıkarım" demek gibi bir şey..!!!

Almanya'yı kaale almayıp, eli kıçında yitiğini arayanlar gibi bağımsız bir Almanya'yı ve özgür kararlarını arıyor olabilir mi?

Yusuf Zabun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.