Bosna Taekwondo federasyonu kardeş Türkiye için yardım istedi

Bosna Taekwondo federasyonu kardeş Türkiye için yardım istedi

Bosna Hersek Taekwondo Fedarasyon Başkanı Samir Sarıç Türkiye Taekwondo Fedarasyon'undan Yardım yapılmasını istedi.

Bosna Hersek Taekvondo Federasyonu Başkanı Samir Sariç sporcuları için Türkiye Taekvondo Federasyonundan yardım talebinde bulundu. Federasyonuna bağlı 54 kulübün bulunduğunu belirten Sariç “ kulüplerde 3000 lisanslı yaklaşık 1000 tanesi uluslararası müsabakalara katılacak performansta sporcunun olduğunu, bu potansiyelin de WFT ve İTF isimli iki federasyonun birleşmesiyle ortaya çıktığını söyledi.  Bu güç birleşiminden başarılı sporcular çıktığını belirten Sariç “ 2017 yılında yapılan Avrupa Gençler Teakvonda şampiyonasında Bosna – Hersek Taekvondo Milli takım formasını giyen bir sporcumuz birinci oldu. Avrupa Büyükler şampiyonasında da bir ikincilik, bir üçüncülük aldık. Genç bir kadro ile yola çıktık, azimli ve bilimsel spor için var gücüyle çalışan antrenörlerimiz bu başarının mimarları oldu.” Dedi.

 

SAMİR SARİÇ KİMDİR?

Bosna Hersek Federasyonu Taekwondo

Federasyonun başkanıdır.

Sariç'in Federasyon başkanı olmasının ardından yıllar önce çöküntüye uğrayan Bosna-Hersek Teakvondo sporu adeta bir atalım yaşadı.

Samir Sariç 1984 yılında Zenitsa kentinde dünyaya geldi. Sarajevo Kriminaloji Enstitüsünü bitirip mezun olan Sariç  bütün hayatını ülkesinin teakvondo sporunda başarılı olması için harcadı.

Ülkesinde aynı zamanda  polis müdürlüğü  de yapan Sariç  federasyon başkanı olarak 19.Balkan Taekvondo Şampiyonasına 8 ülkeyle birlikte Bosna-Hersek'i de kattı.

Bu şampiyonada 52 milli sporcu ile müsabakalara çıkan Bosna Hersek Milli takımı 6 altın, 5 gümüş ve 7 bronz madalya ile şampiyonada 3. en iyi milli takım olma başarısını gösterdi.

2018 yılında yapılacak Avrupa Teakvondo Şampiyonasında Bosna-Hersek olarak ev sahipli yapmak istediklerini belirten Sariç  Türkiye'den bu konda destek beklediklerini ve şampiyonanın kendi ülkelerinde yapılması sayesinde ülkesinin teakvondo branşında uluslararası başarılara imza atabileceğini söylüyor.

Bosna-Hersek ve Türkiye kardeş iki ülkedir, bu konuda bu branşta Türkiye'nin göstereceği destek ve katkılarla şampiyonanın Bosna Hersek'te yapılabileceğini söylüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.