Brezilyalı efsane Ronaldinho futbolu bıraktı

Brezilyalı efsane Ronaldinho futbolu bıraktı

Adı sık sık üç büyüklerle anılan ama yolu Türkiye'ye düşmeyen futbol tarihine iz bırakmış Brezilyalı yıldız Ronaldinho futbola veda etti.

Barcelona formasıyla yıldızı parlayan ve futbol dünyasının gördüğü en yetenekli isimlerden biri olan Ronaldinho profesyonel futbol hayatına nokta koydu. Ronaldinho'nun bırakma kararını ağabeyi Roberto Assis duyurdu.

JÜBİLESİ DÜNYA KUPASI'NDAN SONRA

Assis, Brezilya basınına yaptığı açıklamada kardeşinin futbolu bıraktığını ve jübilesinin FIFA 2018 Dünya Kupası sonrasında yapılacağını söyledi.

Roberto Asis, O Globo'ya yaptığı açıklamada, "Futbolu bıraktı. Artık bitti. Ona güzel bir veda yapalım. Dünya Kupası’nın ardından, belki Ağustos’ta, olması gerektiği gibi görkemli. Brezilya, Avrupa ve Asya’da organizasyonlar yapacağız. Brezilya Milli Takımı ile de çalışacağız."

"Nike bu projede bizimle birlikte olacak, ancak detaylar henüz belli değil. Şimdilik bir çalışma programı ayarılıyoruz. 10 yıldır Barcelona’nın elçisi. 3 organizasyon belirlendi. Bunlardan ilki 1 Mart’ta Meksika’da olacak." şeklinde konuştu.

Kariyeri kupalarla dolu olan Ronaldinho, 2002 yılında Brezilya Milli Takımı ile Dünya Kupası ve 2006 yılında da Barcelona ile Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşarken aynı yıl Ballon D'or ödülünün de sahibi olmuştu.

TÜRKİYE'YE TRANSFER OLACAĞI YAZILIRDI

Ronaldinho'nun adı özellikle kariyerinin sonlarına doğru sık sık Türk takımlarıyla yazıldı ancak beklenen transfer bir türlü gerçekleşmedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.