BRİSA'NIN AKILLI LASTİK FABRİKASI AKSARAY'DA ÜRETİME BAŞLADI

BRİSA'NIN AKILLI LASTİK FABRİKASI AKSARAY'DA ÜRETİME BAŞLADI

Sabancı Holding ve Bridgestone ortaklığında faaliyet gösteren Brisa'nın 300 milyon dolarlık yatırımla Aksaray'da kurduğu lastik fabrikası, yeni nesil teknolojilerden yararlanarak akıllı otonom üretim yapıyor.

Sabancı Holding ve Bridgestone ortaklığında faaliyet gösteren Brisa'nın 300 milyon dolarlık yatırımla Aksaray'da kurduğu lastik fabrikası, yeni nesil teknolojilerden yararlanarak akıllı otonom üretim yapıyor. Tesiste 700 personel ile 4.2 milyon adet lastik üretimi sağlanacak.

Brisa, Aksaray’da üretime başladığı akıllı fabrikasında Endüstri 4.0 uygulamaları ile robotik sistemler, veri analitiği ve dijitalleşme gibi yeni nesil teknolojiler kullanarak otonom üretim yapıyor.

Aksaray'a ve Ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Böylece 1976 yılında Kırşehir'de kurulan Petlas'tan sonra, 2015 yılında Çankırı'da Türk-Japon ortaklığıyla 516 milyon dolarlık yatırımla kurulan Sumitomo Lastik fabrikası ve şimdide Aksaray'da 300 milyon dolarlık yatırımla kurulan Brisa lastik fabrikaları ile iç anadolu bölgesi lastik üretiminde önemli bir konuma sahip oldu.

İlhami Pektaş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.