Bu Mu Ölüye Saygı?

Bu Mu Ölüye Saygı?

Muş merkezde bulunan Muratpaşa ile Muratağa mezarlıkları bakımsızlıktan kaderine terk edilmiş durumda

Muş’un eski mezarlıkları olan Tuba Camii yanındaki Muratağa mezarlığı ile Muratpaşa Mahallesindeki Muratpaşa mezarlıkları adeta ölüye saygızlığın fotoğrafı durumda. Mezarların toprakla bütünleşip yok olmaya yüz tuttuğu mezarlıklar bir yandan da çöp yuvası haline geritildi. Diriye saygı olmayanların ölülere de saygısı olmadeığının göstergesi durumda olan heriki mezarlığın içler acısı hali duyarlı vatandaşları üzüyor. Onlarca yıldır vefat edilenlerin defn edildiği her iki mezarlık da hem bakımsızlık hem de duyarsız insanların çöplerini atması nedeni ile mezarlıktan başka bir hal almış durumda. 

bu-mu-oluye-saygi.jpg

Gerek vatandaşların gerekse de Belediye ekiplerinin mezarlıklar ve bakımları noktasında daha duyarlı olması gerektiğine işaret eden bazı mahalle sakinleri, konuya çözüm bulma gayreti içerisinde. 

Mahalle sakinleri, bu mezarlarda değerli zatların da yattığını hatırlatarak, “Burada değerli insanların da mezarları var. Mezarlarımıza sahip çıkılmasını istiyoruz. Bu hem insani hem de İslami bir görevdir. Çünkü inancımıza göre insanların kabirleri insanların yaşadığı haneler kadar değerlidir. İnsanın ölüsüne de saygı vardır ve olmalıdır. Onun için yetkililerden istirhamımız bir an önce buralara bir el atılması ve bizleri üzen bu görüntüleri ortadan kaldırarak insanların gelip ziyaret edecekleri bir çalışma yapmalarıdır.”diye konuştular. 

bu-mu-oluye-saygi-001.jpg

Mezarlıklara gelişi güzel çöp atan kişilere de sitem de bulunan vatandaşlar, “bu mu sizin ölülere saygınız? Çöpün çöp dışında başka herhangi bir yere atılmaması gerekirken siz kalkıp bunu mezarlıkların içine atıyorsunuz! Hiç utanmanız yok mu? Bir nebze de olsa duyarlı olun ve utanın ki bari bundan sonra benzer şeyler yapmayın!” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Haber: Tuncay CANGA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.