Bugün Dünya El Yıkama Günü!

Bugün Dünya El Yıkama Günü!

Dünya El Yıkama Günü hakkında Siirt Halk Sağlığı Müdürü tarafından bir takım basın açıklamasında el yıkamanın önemine değinildi.

Dünya El Yıkama Günü hakkında Siirt Halk Sağlığı Müdürü tarafından bir takım basın açıklamasında el yıkamanın önemine değinildi.

Dünyada her geçen gün daha da azalan su kaynaklarının fazlası ile dikkatli kullanılmasını öneren Dünya Sağlık Örgütü Dünya El Yıkama Günü dolayısı ile tüm insanlığın her gün en az 2 defa ellerini sabunlu ılık veya herhangi bir ısı derecesinde su ile yıkamasının büyük bir önemi olduğuna değindi.

Ayrıca Türk uzmanlarda insanların ellerini yıkamak konusunda fazlası ile yetersiz kaldığını ifade ederken el yıkamanın ve yüz yıkama gibi her gün rutin olarak yapılması gereken her gün yapılmasa dahi mutlaka zaman zaman yapılan bu tür uygulamaların halk sağlığının yanı sıra insan sağlığı adına da fazlası ile fayda sağladığına ve halkı mikroplardan koruduğuna değinildi. Uzmanlara göre her yıl daha fazla artan gribal salgınların önüne geçmek adına sadece Dünya El Yıkama Günü içerisinde değil her gün el yıkamak özellikle kış aylarında artan nem ve artan yapay sıcaklıklar dolayısı ile dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarılar yayınladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.