Bunlardan birini yapana evde emeklilik fırsatı

Bunlardan birini yapana evde emeklilik fırsatı

Ev işleriyle uğraşan 12 milyon kadın var. Bir işte çalışmayan ev kadınlarına 5510 sayılı yasa ile sigortalı olma imkanı tanınıyor.

Buna göre; belli şartları sağlayan ev kadınları daha düşük primlerle isteğe bağlı sigorta yaptırarak emeklilik hakkı elde edebiliyor. Yani başkasının yanında çalışmayan kadınlar için de emeklilik mümkün.

HANGİ İŞLER KAPSAMDA?

Peki bu nasıl olacak? Posta’tan Bilal Emin Turan’ın haberine göre ev kadınlarının isteğe bağlı sigortalı olabilmeleri için havlu, örtü, çarşaf, çorap, halı, kilim, dokuma mamulleri, örgü, dantel, her türlü nakış işleri, turistik eşya, hasır, sepet, süpürge, paspas, fırça, yapma çiçek, ip ve urgan gibi eşyaları evde kendi imkanlarıyla çalışıp üreterek satışını yapmaları gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.