Bunu yapanlar daha yüksek emeklilik maaşı alacak

Bunu yapanlar daha yüksek emeklilik maaşı alacak

Sosyal Güvenlik Uzmanı Erhan Nacar, 45 yaşında sigortasını Bağ-Kur'dan açtıranlar, 15 yıl sonra SGK'nın emekli maaşlarından daha yüksek emekli maaş alacaklarını söyledi.

“SGK'NIN EMEKLİ MAAŞLARINDAN DAHA YÜKSEK EMEKLİ MAAŞ ALACAKLAR”

45 yaşında Bağ-Kur'a geçip nasıl yüksek maaş alınacağı konusunda bilgilendiren Nacar, “SGK, 30 Nisan 2008'den sonra pirim kazanç sistemini getirdiği için emekli aylıklarında bir düşme söz konusu. Oysa biz bugün diyoruz ki; 45 yaşında olan vatandaşımız, Bağ-Kur'a geçip 30 Nisan'dan sonra onların emekli maaşlarında artma söz konusu olması sebebiyle 45 yaşında sigortasını Bağ-Kur'dan açtıranlar, 15 yıl sonra SGK'nın emekli maaşlarından daha yüksek emekli maaş alacaklar. Emekli aylıklarında asgari ücretle çalışanlar, emekli oldukları halde çalışmaya devam ettikleri için aylıkların yüzde 3 kesildiğini herkes biliyor. Oysa bilmedikleri birşey var; vatandaşa asgari ücretten değil, daha yüksek ödüyorsa 2 bin ya da 2 bin 500'ün üzerindeyse bu sefer emekli aylıklarına yüzde 3 daha fazla ek gelir olur. Yüksek öderseniz yüksek emekli maaşı alırsınız” dedi.

“ARTIK KİŞİLER, BAĞ-KUR'DAN DA YÜKSEK MAAŞ ALABİLECEKLER”

3 yıllık çalıma sonucunda Bağ-Kur'dan yüksek maaş almanın formülünü bulduğunu söyleyen Nacar, “ Halk dilinde genellikle yüksek maaşın SGK'dan alındığı bilinir. Vatandaşımız çalışma hayatına SGK'dan devam eder. Ben, çalıştığım 3 yıllık projeyi sonlandırdım. Artık kişiler Bağ-Kur'dan da yüksek maaş alabilecekler” ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.