Bursa'da 4.4 şiddetinde deprem

Bursa'da 4.4 şiddetinde deprem

Bursa'nın Gürsu ilçesinde deprem meydana geldi. 7.09'da meydana gelen deprem İstanbul'dan da hissedildi.

Bursa'nın Gürsu ilçesinde deprem meydana geldi. 7.09'da meydana gelen deprem İstanbul'dan da hissedildi. 

İstanbul'dan da hissedilen depremin büyüklüğünü AFAD 4.3 olarak duyurdu.
İlk olarak depremin büyüklüğünü 4.4 olarak açıklayan Kandilli Rasathanesi ise, verileri güncelledi ve büyüklüğü 4.6 yaptı.
Profesör Doktor Okan Tüysüz, NTV yayınında depremi değerlendirdi. Tüysüz,  "Bu normal bir durum. Bursa geçmişte de önemli depremlerden etkilendi ve bölgeden aktif fay geçiyor. 1855'te iki önemli deprem oldu. Ciddi tahribat ve can kayıpları yaşandı" dedi.

KANDİLLİ'DEN AÇIKLAMA

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi'nin verilerine göre, deprem saat 07.09'da, Gürsu ilçesine bağlı Kazıklı köyünde, yerin 11,5 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Saat 07.19'da da bölgede 2,8 büyüklüğünde artçı deprem kaydedildi. 

AFAD FARKLI DUYURDU

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ise, Kazıklı köyüne 2 kilometre uzaklıkta ve yerin 13,8 kilometre derinliğindeki sarsıtının büyüklüğünü 4,3 olarak açıkladı.
ARTÇI DEPREMLER SÜRDÜ
Depremin ardından Gürsu merkezli 2.8, 2.4 ve 3.3 ve 2.1 büyüklüğünde artçı depremler meydana geldi. Saat 7.24'te ise Osmangazi Avdancık merkezli 2.1 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedildi.

''FAY HATTININ HAREKETLİLİĞİNİN DEVAM ETTİĞİNİ GÖSTERİR''

  İstanbul Teknik Üniversitesinden Profesör Doktor Okan Tüysüz, NTV yayınında depremi değerlendirdi. 
"Bu normal bir durum. Bursa geçmişte de önemli depremlerden etkilendi ve bölgeden aktif fay geçiyor. 1855'te iki önemli deprem oldu. Ciddi tahribat ve can kayıpları yaşandı" diyen Tüysüz şunları söyledi:
"Bursa'nın içinden geçen fay Manyas'ın güneyinden geçer ve Edremit Körfezi'ne kadar ilerler. Fay hattı Gürsu'dan geçerek İnegöl bölgesine uzanır. Sonuçta Bursa ve yöresi, Türkiye'nin önemli deprem kuşaklarından bir tanesinin üzerinde yer almaktadır. Bu deprem de, fay hattının hareketliliğinin devam etiğini göstermektedir."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.