ByLock Operasyonunda Tutuklanan Sayısı 99 Oldu

ByLock Operasyonunda Tutuklanan Sayısı 99 Oldu

FETÖ örgütünün haberleşme ağı olan Bylock, programını kullandığı gerekçesiyle 103 Polisten 4’ü adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken 99’u tutuklandı.

15 Temmuz sonrası bölücü terör örgütü FETÖ üyelerine yönelik  İstanbul merkezli başlayarak birçok ilde devam eden operasyonda bir adım daha atıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Bylock programını kullananları merkeze alan  ByLock1 ve Bylock2 Operasyonlarında Emniyet müdürü Hasan Taşgıran, Ramazan Karaoğlan, Timur Bunlu, emniyet amiri Mustafa Müezzinoğlu’nun da aralarında bulunduğu 5 emniyet müdürü, 3 emniyet amiri, 37 başkomiser, komiser, komiser yardımcısı, 14 polis memuru olmak üzere 58 şüpheli  tutuklanarak Cumhuriyet Başsavcılığına çıkarıldı. Çıkarılan FETÖ mensuplarından bir kadın polis memuru hakkında adli kontrol uygulanarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bir komiser yardımcısı ise itirafçı olup örgüt hakkında bilgi vererek cumhuriyet başsavcısı tarafından serbest bırakıldı.

Dün 1 Emniyet Müdürü, 30 komiser yardımcısı, 9 polis memuru olmak üzere 40 emniyetçi tutuklanmıştı. Dün yapılan tutuklamalarda ise 2 polis memuru ise itirafçı olmuş örgüt hakkında bilgi verdiği için cumhuriyet başsavcılığı tarafından serbest bırakılmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.