Camilerde merkezi ezan uygulaması kalkıyor mu? İmamlar ezan eğitimi alacak

Camilerde merkezi ezan uygulaması kalkıyor mu? İmamlar ezan eğitimi alacak

Diyanet İşleri Başkan yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal, Türkiye'de bulunan 81 bin caminin tümünde uygulanması planlanan yeni ezan sistemine geçileceğini açıkladı.

Camilerde kullanılan ses sistemlerine yenilik getirilecek ve önce Müezzinlere, sonra İmamlara özel ezan eğitimi verilecek. Camilerde okunan ezanlara standart getirilecek, sala ve ezanlarda insanları namaza davet eden daha etkileyici bir okuyuş ve cızırtısız,  rahatsız etmeyen bir ezan okunacak. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal, ezanın usullerine uygun bir şekilde okunması için çalışmalara başlandığını açıkladı. 

Tüm camilerde bulunan cihazların bakımlarının Ramazan ayı gelmeden bitirmek isteniyor. Ramazan ayında insanlara hatasız, eksiksiz ve ses kalitesiyle camilere insanları daha çok bağlı kılacak yeni sistem geliyor. 

Merkezi ezan sistemi kalkacak mı?
Prof. Dr. Ünal, sesi ezan okuma konusunda yatkın olan imam ve müezzinlerin, ezanları kendilerinin okumasına vurgu yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılması planlanan ezan eğitiminin resmi tarihi henüz belli değil. Ancak Ramazan ayı gelmeden önce yapılma ihtimali yüksek görünmekte. 

Söylemek istediği konunun müezzinleri kapsadığını belirten Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal sözlerine şunları ekledi '' Muhatabımız müezzinler, bu konuda standart okuma oluşsun, arkasından da güzel okumaya yönelik makamla ezan okumaya, sabah ezanı ile akşam ezanını birbirinden ayıracak şekilde bir standart oluşturmak istiyoruz.'' 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.