Can Dündar'a destek için 400 bildirim

Can Dündar'a destek için 400 bildirim

Can Dündar'a destek için 400 bildirim

400 akademisyen, hukukçu, yazar, sanatçı ve insan hakları aktivisti, Cumhuriyet gazetesine ve Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a destek verdiğini söyleyerek ortak bildiri yayınladı.

“Biz Yurttaşlar” başlıklı bildiriyle desteklerini açıklayan grup, haber alma hakkını savunmak amacıyla bu bildiriyi hazırladıklarını duyurdu.

Altına Müjde Ar'ın da imza attığı bildiriyi Oya Baydar, Gencay Gürsoy ve Mebuse Tekay hazırladı. Destek metninde şu ifadeler yer aldı:

"HABER ALMA HAKKIMIZA TECAVÜZ"

“Bir süre önce Suriye’ye malzeme taşıyan MİT tırlarının aranmasının engellenmesiyle başlayan ve kamuoyundan gizlenerek devlet sırrına dönüştürülmeye çalışılan karanlık gelişmelerin açığa çıkarılmasını istiyoruz. O tırlarda taşınan malzemenin ne olduğu, nereden gelip nereye hangi gruplara gönderildiği, bu sevkiyatın ulusal ve uluslararası hukuk ihlallerine yol açıp açmadığı hususlarında doğru bilgilendirilmenin yurttaşlık hakkımız olduğunu devlet ve hükümet yetkililerine hatırlatıyoruz.

Can Dündar’a yönelen baskı ve tehditler, haber alma hakkımıza açık tecavüzdür ve anayasal suçtur.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.