Çanakkale'li Balıkçıların Ağına Balık Yerine Uçak Pervanesi Takıldı

Çanakkale'li Balıkçıların Ağına Balık Yerine Uçak Pervanesi Takıldı

Çanakkale Boğazı'nda balıkçı ağlarına 1. Dünya Savaşı kalıntısı olduğu düşünülen uçak pervanesi takıldı.

Balıkçı teknesi olan Enes Reis isimli tekne, Çanakkale Boğazı'nın Ege Denizi ile bağlantı kısmındaki Tavşan Adası açıklarında dün gece saatlerinde denize ağ saldılar. Mürettebatın sabaha karşı ağları çekmeleri esnasında ağa takılmış olan 2 metre büyüklüğündeki uçak pervanesi şaşkınlık yarattı. Çanakkale Eceabat iskelesine dönen ekipten Erdal Karasu, uçak pervanesinin balıkçı teknesine hasar verdiği ve ağlarının kesilip zarar gördüğünü belirten Karasu: "Büyük bir balık zannettik. Güverteye aldığımızda ağlara takılan şeyin pervane olduğunu görünce şaşırdık" dedi.

1. Dünya Savaşı'ndan kalıntı olduğu düşünülen uçak pervanesi, incelenmek için Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı'na alındı. Kalıntının hangi yıldan kaldığını ve hangi savaşta kullanıldığını öğrenmek için uzman ekipler tarafından rapor çıkarılacağı belirlendi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mithat Atabayise, Çanakkale Savaşı'ndan sonraki 1. Dünya Savaşı sırasında yapılan hava saldırıları sırasında bölgeye savaş uçaklarının düştüğünü ve ağlara takılan pervanenin 1917 yılına ait düşen uçaklardan olabileceğini söyledi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum