Çatışmalardan Dolayı Mardin turizmi İflasta !

Çatışmalardan Dolayı Mardin turizmi İflasta !

Hemen her gün bir çatışma haberinin geldiği ilçelerdeki olaylar Mardin turizmini de vurdu. Turizm işletmecileri, iflasın eşiğinde olduklarını söylüyorlar.

Hemen her gün bir çatışma haberinin geldiği ilçelerdeki olaylar Mardin turizmini de vurdu. Turizm işletmecileri, iflasın eşiğinde olduklarını söylüyorlar.
 

Mardin'in ilçelerinde son dönemlerde yaşanan hendek kazma, barikat kurma, kimlik kontrolü gibi PKK eylemleri sonrasında yaşanan operasyonlar nedeniyle 5 ay öncesine kadar dolup taşan Mardin'de tarihi mekânları boş, turizm işletmecileri ise adeta sinek avlıyor.

Yapılan saldırı ve operasyonlar sonrası ekonomi ve turizm de etkilendi. Mardin'e gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerleri arasında yer alan Birinci Cadde, Bakırcılar Çarşısı ve Tarihi Çarşı esnafı, son günlerde Türkiye ve özellikle bölgede meydana gelen olayların ardından sıkıntılı günler yaşıyor.

Bölgede yaşanan şiddet olaylarını ve turizme olan etkisini değerlendiren Mardinli turizm işletmecileri, yaşanan şiddet olaylarının kendilerini ekonomik açıdan olumsuz etkilediğini söyledi.

Turizm işletmecisi Abdülkerim Aşıti, Mardin'de artık turist görmeyi unuttuklarını anlatarak, “Bir haftadır 15 TL kazandık. Daha önce günlük değiştirdiğimiz sabun raflarımızı 5 aydır aynı yerinde duruyor. Bu konuda artık birilerinin dur demesi lazım. Bu şekilde giderse bütün Mardin esnafı kepenk kapatmak zorunda kalacak.” dedi.

Gümüş satıcı Nurettin Anuk ise “Haftalardır siftah yapmadık. Eskiden günde 200 gram gümüş satarken, şimdi 5 aydır 100 gram satmamışsız.” diye konuştu.

Kuruyemişçi Rıdvan Garguli de “Esnaf perişan kan ağlıyor. Daha fazla bu şekilde idare edemeyiz. Zor günler bizi bekliyor.” dedi.

Otel işletmecisi olan Yusuf İshakoğlu, kendileri gibi birçok esnafın iflasın eşine geldiğini ifade ederek, “Mağdur durumdayız. Mağduriyetimizi giderecek derdimizi anlatacak hiçbir kurum yok.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.