Çiçek Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Çiçek Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Hediyelerin içerisinde en değerlilerinden birisi olan çiçekler, özellikle kadınların en mutlu günlerinde, onların yanlarında olamasak da hatırlandıklarını gösteren önemli hediyeler arasında yer almaktadır.

Hediyelerin içerisinde en değerlilerinden birisi olan çiçekler, özellikle kadınların en mutlu günlerinde, onların yanlarında olamasak da hatırlandıklarını gösteren önemli hediyeler arasında yer almaktadır. Özellikle son yıllarda önem kazanan çiçek sektörü, İstanbul gibi şehirleşmenin yoğun olarak etkisini gösterdiği illerde, organik çiçeklere ulaşımın zor olmasına da paralel, online çiçek göndereme hizmetlerinin önem kazanmasına neden olmuştur. Çoğumuz bilmeden çiçek seçimi yaparken, psikologlara göre çiçeklerin verildiği özel günlere, onların sunulma şekillerine, cinsiyete ve yaşa göre farklı çiçek türlerinin seçilmesi gerekmektedir. Buradan hareketle bugünkü yazımızda, çiçek seçimi yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlatacağız.

 

Yaşa Göre Çiçek Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilir

Özellikle sizden yaş ya da makam olarak büyük birisine çiçek hediye edecekseniz, bu kişiyle olan ilişkinizin yakınlık derecesine göre çiçek seçimi yapılması uygundur. Şayet çiçek göndereceğiniz kişi yaşça sizden küçükse açık renkli çiçekleri, yaşı sizden büyükse daha koyu renkli çiçeklerin seçilmesi uygundur.

 

Aile Yakınlarına Hangi Çiçekler Gönderilmelidir?

Anneler günü, babalar günü, evlilik yıldönümleri gibi önemli günlerde aile büyüklerinize genellikle açık renkli güllerden ya da beyaz renkli orkidelerden oluşan buketlerin gönderilmesi uygundur. Evlilik yıl dönümlerinde anne ve babanıza çiçek seçiminde zorlanıyorsanız size tavsiyemiz, mor orkidelerin etrafına dizilmiş beyaz karanfilleri tercih etmeniz yönündedir. Ayrıca kız ya da erkek kardeş fark etmeksizin, doğum günü ya da yeni iş terfi çiçekleri gönderirken de bu kuralın geçeli olduğunu unutmayınız.

 

Cinsiyete Göre Çiçek Tercihleri Nasıl Olmalıdır?

Genel görgü kuralları çerçevesinde erkeklere çiçek gönderilmesi pek tavsiye edilmemekle birlikte, şayet göndermek konusunda ısrara ediyorsanız; seçiminizi mutlaka beyaz güllerden, beyaz karanfillerden ya da beyaz ağırlıklı diğer çiçek türleriyle hazırlanan buketlerden tercih etmeniz uygundur. Eğer bir bayan çiçek gönderiyorsanız burada bir diğer değişken olan samimiyet derecesi devreye girmektedir. Şayet çiçek göndereceğiniz kişi eşiniz, anneniz ya da kız arkadaşınız ise kırmızı ağırlıklı, başta gül olmak üzere karanfil buketleri gönderebilirsiniz. Aynı zamanda samimiyetinize göre, bayanların en sevdiği çiçek türlerini öğrenmişseniz tercihlerinizi bu yönde de yapabilmeniz mümkündür.

 

Toplantı, Parti yada Düğünlere Gönderilebilecek Çiçekler Nelerdir?

Genellikle kokteyl, parti ya da düğün gibi etkinliklere sepet içerisinde karışık renk ve türlerde çiçekler gönderilmesi uygun görülmektedir. Aynı zamanda cenazelere beyaz renkli kokulu türler gönderilmekteyken, açılış çiçekleri özellikle çelenk ya da büyük boyutlu sepetlerde takdim edilmelidir.

 

İstanbul’da son zamanlarda kaliteli çiçek türleri bulmak zorlaşırken, geçtiğimiz günlerde bizzat deneyerek hizmet kalitesinden memnun olduğum tazecicek.com hakkında da birkaç cümle kurmadan edemeyeceğim. Özellikle İstanbul çiçek siparişi konusunda uzman, mesleğine sanat gözüyle bakan çalışanlardan ve müşteri memnuniyetini üst düzeyde tutan yönetim anlayışından oluşan kadrosuyla, çiçekçiliğe yeni bir bakış açısı getiren tazecicek, yüzlerce faklı çiçek türünü bulabileceğiniz nadir işletmelerden birisi.

Online olarak çiçek siparişi verebileceğiniz web sitesinde,  dünyanın neresinde yaşarsanız yaşayın İstanbul çiçek gönderme işlemini zahmetsizce yapabilir, gönül rahatlığıyla siparişinizin adresi ulaşıp ulaşmadığını, kime teslim edildiğini görebilirsiniz. Her özel gün için tazecicek.com uzmanları tarafından hazırlanan farklı aranjmanlardan dilediğinizi tercih edip sipariş edebilir, bu işlemi sorunsuzca ve güvenle gerçekleştirebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.