Çin’in eski güvenlik şefi Zhou Yongkang'a Ömür Boyu Hapis

Çin’in eski güvenlik şefi Zhou Yongkang'a Ömür Boyu Hapis

Çin eski güvenlik şefi'ne ömür boyu hapis cezası verdi . Suçunun Çin devletinin güvenliklerini ihlal etmesi yolsuzluk ,rüşvet gibi suçlardan ömür boyu hapse mahkum edildi

Yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan eski güvenlik şefi Zhou Yongkang, ülkenin kuzeyindeki Tianjin kentinde gizli bir şekilde yapılan duruşmada, hakkındaki suçlamaları kabul etmişti. Rüşvet alma, görevi kötüye kullanma ve devlet sırlarını sızdırmadan suçlu bulunan Zhou, bugün gerçekleştirilen mahkemede ise ömür boyu hapis cezası aldı.

Soruşturmaya tabi tutulduğu, Temmuz ayında üyesi olduğu iktidardaki Çin Komunist Partisi tarafından açıklanan Zhou Yongkang, geçtiğimiz Aralık ayında partiden kovulmuş ve tutuklanmıştı. Çin'de uzun bir süre sonra ilk defa yolsuzluk gerekçesiyle sorgulanan en yüksek rütbeli devlet görevlisi olan Zhou Yongkang’ın, Çin Komünist Partisi Politbüro Yürütme Komitesi üyesi olduğu ve 2012’de emekli olana kadar polisin ve mahkemelerin başında olduğu biliniyordu.

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping yolsuzluğa karşı başlattığı mücadelede, adı yolsuzluğa karışan yüksek rütbeli devlet yetkililerini alt edeceği vaadini vermişti. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.