Cizre Belediye Eş Başkanı hakkında soruşturma açıldı

Cizre Belediye Eş Başkanı hakkında soruşturma açıldı

Şırnak Cizre Belediye Eş Başkanı Leyla İmret hakkında, yabancı bir televizyon kanalına yaptığı açıklama nedeniyle Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açıldı.

Cizre Belediye Eş Başkanı Leyla İmret hakkında, İngiliz Vice News kanalına yaptığı açıklama nedeniyle Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açıldı.

Eş Başkan İmret Vice News kanalına yaptığı açıklamada "Bir söz vardır, barış olacaksa Cizre'den başlayacaktır ve savaş da olacaksa, o da Cizre'den başlayacaktır. Türkiye'de bir iç savaş yürüttüğümüzü söyleyebiliriz." ifadelerini kullanmıştı.

Leyla İmret’in bu açıklamaları üzerine, ilgili mercilerce  herhangi bir soruşturma başlatılmaması üzerine, 2 gün sonra harekete geçen Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, "terör örgütü propagandası" ve "isyana tahrik" suçları kapsamında, Eş Başkan hakkında adli soruşturma başlattı.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan tahkikat evrakı, yetkisizlik kararı ile Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığının, Belediye Eş Başkanı hakkında idari işlem yapılması amacıyla hazırladığı tahkikat evrakının bir örneğini de, İçişleri Bakanlığı'na gönderdiği belirtildi.(İLKHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.