CİZRE-İKİ CANLI BOMBA ÖLDÜRÜLDÜ!

CİZRE-İKİ CANLI BOMBA ÖLDÜRÜLDÜ!

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde devlete ait binalar ile bölgedeki siyasilere saldırı girişiminde bulunma hazırlığındaki iki canlı bomba yapılan operasyonda ölü ele geçirildi.

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde polis ekipleri alınan istihbarat ile Dağkapı Mahallesi'nde operasyon başlattı. Arıkan Sokak'ta bulunan bir eve sabah 06.30 sularında operasyon gerçekleştirildi. Polisin 'Teslim Ol' çağrısına teröristler silahla karşılık vermesiyle başlayan çatışma çatışma iki saat sürdü. Yapılan incelemede ölü olarak ele geçirilen iki teröristin canlı bomba oldukları tespit edildi. Eylem hazırlığında olan teröristlerin; bölgede devlete ait kurum ve kuruluşların binalarına ile siyasi isimlere ve partilere yönelik saldırıda bulunacakları öğrenildi. Çevreden edinilen bilgilere göre teröristlerin asıl hedefinin Cizre Belediyesi'ne atanan Kaymakam Ahmet Adanur olduğu tahmin ediliyor.

5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Çatışma sonrası Arıkan Sokak'ta bulunan eve giren polis, öldürülen teröristlerin cesetlerini Cizre Devlet Hastanesi morguna kaldırırken evde de arama yaptı. Yapılan aramada 2 adet tabanca, sahte kimlik ve birçok not bulundu. Olay sonrasında, eylem hazırlığı ile bağlantısı olan 5 kişi gözaltına alınarak Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Teröristlerin; canlı bomba hazırlığında oldukları için, çatışma sırasında kendilerini infilak ettirerek ölmüş olabilecekleri ihtimali bulunduğu için cesetler üzerinde yapılacak otopsi ile asıl ölüm nedeninin belirleneceği açıklandı.

Kaymakam Admet Adanur'un Cizre Belediyesi'ndeki görevi geçtiğimiz günlerde Kanun Hükmünde Kararname ile Cizre Belediye Başkanı'nın görevine son verilmesiyle başlamıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.