Cumhurbaşkanı Erdoğan'Dan Başbakan Yıldırım'a: Orayı hemen terk et!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'Dan Başbakan Yıldırım'a: Orayı hemen terk et!

FETÖ’nün hain darbe girişimi sonrası Marmaris'teki otelden halkı meydanları çağıran, ardından uçakla İstanbul'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın havalimanında yakın korumaları ile helikopterdeki darbeciler arasındaki çatışmayı ..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul Atatürk Havalimanı'na indikten sonra darbecilere karşı yürütülen mücadeleyi bizzat yönlendirdiği öğrenildi. Erdoğan'ın telefonla görüştüğü Başbakan Binali Yıldırım'a, "hemen evi terk et" uyarısında bulunduğu iddia edildi.

Tatil için bulunduğu Marmaris'ten 15 Temmuz gecesi İstanbul'a geçenCumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Atatürk Havalimanı'na indikten sonra darbecilere karşı yürütülen mücadeleyi bizzat yönlendirdiği ortaya çıktı.

Erdoğan'la birlikte o geceyi havalimanında geçiren Ak Parti kaynaklarının aktardığı bilgilere göre Erdoğan, İstanbul'a indikten sonra protokol salonunu adeta çalışma ofisi haline getirdi.

Çatışmayı izledi Havalimanında daha güvenli bir bölüme geçmesi yönündeki talepleri reddeden Erdoğan, yakın korumaları ile helikopterdeki darbeciler arasındaki çatışmayı soğukkanlılıkla izledi.

Hatta beraberindekileri yatıştırdı. Tüm ısrarlara rağmen pozisyonunu terk etmeyen Erdoğan, darbecilerin helikopterli tacizleri sürerken, hem söz konusu iki helikopterin hem de sonrasında olabilecek başka hava saldırılarının önlenmesi için Bandırma Hava Jet Üssü'nden F16'ların İstanbul'a yönlendirilmesi talimatını verdi.

Ankara'da darbe karşıtı mücadelenin kritik virajlarından Akıncı Jet Ana Üssü pistinin, darbeci kuvvetler kontrolündeki uçakların havalanmaması için vurulması talimatının da bu sırada alındığı, Erdoğan'ın 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar'a yine bu sıralarda, "Bu iş sana emanet. Yazını yazdırdım." diyerek, Genelkurmay Başkanlığı vekalet görevini tevdi ettiği öğrenildi.

MİT'in, darbe girişimi istihbaratını neden ilk etapta sadece Genelkurmay Başkanı'na ilettiği, Başbakan ve Cumhurbaşkanının neden bilgilendirilmediği sorularının tartışıldığı Ak Parti kulislerinde ise, 15 Temmuz akşamı İstanbul'daki evindeyken Yıldırım ile henüz Marmaris'te bulunduğu sırada telefonla görüşen Erdoğan'ın, "Hemen evden çık. Orayı derhal terk et" uyarısında bulunduğu konuşuluyor.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.