Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3 kritik alanda talimat verdi!!!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3 kritik alanda talimat verdi!!!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3 kritik adım atılması için talimat verdi: Biyogüvenlik, siber ve gıda güvenliği. Haberimizin devamında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3 kritik adım atılması için talimat verdi: Biyogüvenlik, siber ve gıda güvenliği.

Kısa, orta ve uzun vadeli planlara göre;

Kısa vadede vatandaşların ve sağlık personelinin ihtiyacı olan maske, eldiven, tulum gibi sağlık malzemelerinin kesintisiz sürdürülmesi.

Orta ve uzun vadede ise sağlık alanında yerli tıbi cihaz, ilaç ve aiı geliştirmek için Ar-Ge süreci hızlandırılacak. Bu kategori için çalışacak olan kurum ve firmalara ekstra teşvik ve destekler verilecek. Özel sektör, kamu, üniversite ve teknokent işbirliği sağlanacak.

Tarım ve gıda ürünlerinde arz sıkıntısı yaşanmaması için çiftçiler, hayvan yeiştiricileri ve gıda sektöründe faaliyet yürüten firmalar için yeni destek formülleri devreye alınacak.

Dünyada en fazla siber saldırıya uğrayan ülkeler arasında yer alan Türkiye'nin iletişim altyapısı güçlendirilecek: Siber saldırıların önlenmesi, yüksek hızlı genişbantın yaygınlaştırılması, kritik ygulanmaları yerli imkanlarla geliştirilmesi için yeni teşvik ve destek mekanizmalara uygulama geçirilecek.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.