Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan koronavirüs sonrası dünyaya ilişkin yorumlar!!!

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan koronavirüs sonrası dünyaya ilişkin yorumlar!!!

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan koronavirüsün etkileri ve virüs sonrası dünyaya ilişkin yorumlar. Haberimizin devamında...

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan koronavirüsün etkileri ve virüs sonrası dünyaya ilişkin yorumlar:

Bu Süreçte Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler, İslam İşbirliği Teşkilatı ve G20 gibi kurumların meşrutiyeti sorgulanacak.

Siz ne kadar güç verirseniz Dünya Sağlık Örgütü o kadar etkili olabilir. Aynı şey Avrupa Birliği için de geçerli. Bugün Avrupa Birliği'nin gerçekten bir birlik olup olmadığı, AB fikrinin tartışılır hale geldiği günlerden geçiyoruz.

Ekonomik olarak da 2020 yılı içerisinde bütün dünyada beklentilerin 6 ila 7 puan arası bir küçülme olacak.

Şu anda birçok ekonomist Covid-19 ya da koronanı dünya ekonomisine maliyetinin 3 ila 4 trilyon dolar civarında olacağını tahmin ediyor. Yani 2020 tam bir daralma yılı olacak. 2021 yılı için de belki bir normalleşme göreceğiz, ekonomik verilerde bir normalleşme.

2003'te SARS virüsü yayıldığı zaman dünya ekonomisine maliyeti 40 milyar dolar civarıydı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.