CUMHURBAŞKANI TARAFSIZ OLMALI

Kılıçdaroğlu bunu doladı ağzına. Bu gün TBMM Başkanı Şentop'u ziyaretinde de bunu vurguladığını açıklamış. Tarafsız cumhurbaşkanı olur mu? Hiç olmuş mu? Hangisiymiş o bir göstersinler. 
Şimdi Tayyip Erdoğan AK Parti genel başkanlığından istifa etse ^tarafsız' mı olacak? Hadi be...
Muharrem İnce seçilseydi tarafsız mı olacaktı? Yok ya...


Tarafsızdan kasıt, partisiz. Bu 'Atatürkçü' parti Atatürk'ün partisiz olduğunu mu söylemek istiyor? Ya da İsmet İnönü'nün. Hadi onları görmezden gelelim; Celal Bayar mı partisizdi? 
Gelelim 60 darbesi sonrasına. Özal'a kadar genel kurmaydan seçilen cumhurbaşkanları partisiz miydi? Kağıt üstünde belki. Yani Erdoğan partisinden istifa etse ne kadar partisiz ise onun kadar.
Özal mı partisizdi?
Demirel mi?
Hadi onları da geçtik,; Abdullah Gül partisiz miydi? Şimdi partisiz o başka. Ama seçilmesin diye her yerlerini yırtmadı mı bunlar. Eşi türbanlıydı da ondan. Halbuki cumhurbaşkanı adayı olma şartları içinde 'eşi türbansız olacak' diye bir madde yoktu. O olmayınca 367 icat ettiler. 367 olunca partisiz, onların deyimi ile tarafsız olunuyor.

Bundan maksat söylenen değil, arzulanan. Erdoğan'ı partisinden, tabanından koparalım bir kere gerisi Allah kerim. Kerim ama kerimin de kuyusu derin.
Dikkat edin de düşmeyin o kuyuya.
Bu sözüm sadece Kılıçdaroğlu'na değil.
Onun söyledikleriyle kafası bulanan herkese...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.