Danimarka Merkez Bankası, Bitcoin'e karşı uyardı

Danimarka Merkez Bankası, Bitcoin'e karşı uyardı

Son dönemde artan Bitcoin yatırımları sonrası bankalardan peşpeşe açıklamalar geldi. AB ülkelerinden son uyarı Danimarka'dan geldi: Uzak durun!

Son dönemde artan Bitcoin merakı sonrası bankalardan peşpeşe açıklamalar geldi. AB ülkelerinden son uyarı Danimarka'dan geldi.

Danimarka Merkez Bankası Başkanı Lars Rohde, son dönemlerde artan Bitcoin yatırımcılığına karşı yatırımcıları uyardı. Risklere karşı uyarılarda bulunan yetkililer, olası kayıplarda finans düzenleyicilerin sorumlu tutulmaması gerektiğini söyledi. Ayrıca ileride doğacak kayıplarda resmi kuruluşlardan hiçbir desteğin olmayacağının ve otoritelere şikayette bulunamayacağının da altını çizdi.

Rohde, devlet televizyonuna verdiği bir demeçte kripto paralar hakkında, "Ölümcül Bitcoin'den uzak durmalısınız" uyarısında bulundu. Yılın başından beri değerini %1.800 üzerinde artıran Bitcoin hakkında dikkatli olmaları uyarısında bulunan Rohde, "Bitcoin bir balon" tezini destekler açıklamalarda bulundu.

Avrupa'da yaşanan son gelişmelere göre artış trendini sürekli yükselten Bitcoin'e karşı harekete geçmeye hazırlanılıyor. Fransa Ekonomi Bakanı, G20 Zirve'sinde bu konuya bir düzenleme getirileceği açıklamasında bulunmuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.