DBP Ağrı Doğubayazıt'ta Özerklik İlan Etti

DBP Ağrı Doğubayazıt'ta Özerklik İlan Etti

Demokratik Bölgeler Partisi Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçe Eşbaşkanı Muhsin Kula, sözde özerklik ilan ettiklerini öne sürerek, 'Bundan sonra devletin Vali ve Kaymakamları değil, bizim seçtiğimiz vali ve kaymakamları esas alacağız' dedi...

Doğubeyazıt'ta 'özerklik' ilanı

Demokratik Bölgeler Partisi Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçe Eşbaşkanı Muhsin Kula, sözde özerklik ilan ettiklerini öne sürerek, 'Bundan sonra devletin Vali ve Kaymakamları değil, bizim seçtiğimiz vali ve kaymakamları esas alacağız' dedi.

Doğubeyazıt İlçesi Yeni Mahallede bugün saat 17.00'de bir araya gelen DBP, HDP, TUHAYD-DERyöneticileri adına DBP İlçe Eşbaşkanı Muhsin Kula, açıklamada bulundu.

"Öz yönetimimizi ilan ediyoruz" diyen Kula, şunları söyledi:"Tekrardan köyler boşaltılmakta, şehirler ablukaya alınmakta ve harabe haline getirilmektedir. En son Varto'nun durumu bunun açık ispatıdır. Cenazelere insanlık dışı işkenceler uygulanmakta, Varto'da yaşamını yitiren kadın gerillanın çıplak halde teşhir edilmesi insanlığın öldüğü noktayı göstermektedir. Valinin bu vahşeti yapanı değil de deşifre edeni suçlamasında bir başka utanç durumudur.

Bütün bu insanlık dışı uygulamaları yapanlar bunu devlet adına yapmaktadır. Böylesi bir devletle barışık olamayacağımız bilinmeli. Bu anlamda devleti reddetmemekle beraber devlet kurumlarını tanımayacağız, kendi kendimizi yöneteceğimizi ilan ediyoruz.

Bundan sonra devletin vali ve kaymakamları değil bizim seçtiğimiz vali ve kaymakamları esas alacağız. Öz yönetimimize yönelik gelişecek her türlü saldırı karşısında halk olarak öz savumamızı yapacağız. Bu temelde öz yönetimimizi ilan ediyoruz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından gurup Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.