Demirtaş PKK Türkiye'ye Karşı Silah Bırakmalı

Demirtaş PKK Türkiye'ye Karşı Silah Bırakmalı

HDP eş genel başkanı selahhattin demirtaş artık silahların bırakılması vakti geldi PKK Türkiyede silah bırakmalı . Demirtaş diyer partilerin yaptığı çağrılar kandırmacadır vicdan rahatlatmaz diye açıklamalrda bulundu ..

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, katıldığı bir televizyon programında soruları yanıtladı. Demirtaş programda PKK’ya silah bırakma çağrısı yaptı.

’’BUNUN BİR CİDDİYETİ YOK’’

’’Bizim çağrımıza iş kalmış olsa, iş bu kadar basit olsa sabah kalkalım akşama kadar çağrıyı yapalım’’ diyen Selahattin Demirtaş konuşmasında, ’’Bunun bir ciddiyeti yok. Çağrıyla olacak iş değil. Çağrı nedir biliyor musunuz ? Partilerin yaptığı çağrılar. Vicdan rahatlatmadır. Toplumu kandırmadır başka bir şey değil. Sizin aracılığınızla ben çağrı yapayım. Ben bir siyasi partinin eş genel başkanıyım. Seçimle iş başına gelmiş bir milletvekiliyim’’ ifadelerini kullandı.

’’PKK, TÜRKİYE’YE KARŞI SİLAH BIRAKMALIDIR’’

Demirtaş PKK’ya silah bırakma çağrısında bulunarak, ’’Buradan çağrı yapıyorum. PKK, kesinlikle Türkiye’ye karşı silah bırakmalıdır. Bunu inanarak yürekten söylüyorum. Bu savaş bitmelidir. Bu çağrıyı buradan yürekten de tekrarlıyorum öyle laf olsun diye değil. Keşke gerçekliği olsa ve bir an önce ’Selahattin Demirtaş bize bu çağrıyı yaptı, yarın toplanalım, değerlendirelim, bırakalım’ deseler. Fakat toplumu aldatmanın bir anlamı yok. Demirtaş bu çağrıyı yaptı diye, yarın sabah KCK yetkilileri Kandil’de toplantı yapıp hemen silahları bırakmayı tartışmayacaklardır. Kim yaparsa tartışacaktır ? Abdullah Öcalan. O da hangi koşullarda yapabileceğini anlattı. Dolmabahçe mutabakatı bunun içindi. Şimdi KCK son açıklamasında bunu ifade ediyor’’ şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.