Demiryoluna Döşenen Gizli Patlayıcı Bulunup İmha Edildi

Demiryoluna Döşenen Gizli Patlayıcı Bulunup İmha Edildi

Elazığ-Tatvan demiryolunun Muş'a bağlı olan Yörecik köyü bölgesinde yapılan kontroller sırasında demiryoluna döşenmiş el yapımı olan patlayıcı imha edildi.

Muş Valiliği, Elazığ-Tatvan demiryolunun Yörecik köyü bölgesindeki  yapılan kontrollerde demiryoluna  tuzak olarak döşenen  el yapımı olan patlayıcının bulunduğu bildirildi.

Muş Valiliği açıklamasında , “04 Ekim 2016 günü Tatvan-Elazığ demiryolunun Merkez-Yörecik Köyü bölgesinde yapılan kontrolde 20 kg lık 2(iki) yağ tenekesi içerisine tuzaklanmış telsiz komutalı EYP tespit edilmiştir. Olayla ilgili adli tahkikata başlanılmış olup, tespit edilen EYP Muş İl Jandarma Komutanlığı PAMİT ekibince kontrollü bir şekilde imha edilmiştir.” denildi.

Olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı

Muş İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından , Varto ilçesi ve köylerinde PKK terör örgütünün  bazı komite ve komisyonlarını ve faaliyetlerinin tespiti maksadıyla; ilçe merkezinde 3 yer , Haksever köyünde 3 yer ve Sazlıca köyünde bir  yer olmak üzere toplamda  7 adreste şüpheli şahısların yakalanması için işyerlerinde, evlerinde ve araçlarında eş zamanlı olarak operasyon düzenlendiği bildirildi.

Yapılan aramalarda; ilçe merkezinde 2 kişi , Sazlıca köyünde bir kişi ve Haksever köyünde 2 kişi olmak üzere toplamda 5 şüpheli kişinin tutuklanarak  gözaltına alındığı belirtildi. bulunduğu bildirildi.

İzinsiz kazı bölgesinde 14 kişi tutuklandı

Valilik ek olarak, 25 Eylül  günü Akyıldız köyü sınırlarında izinsiz kazı yapanların olduğu ihbarı üzerine Korkut İlçe Jandarma Komutanlığı  ekiplerinin olay yerinde yaptıkları çalışmada bir bölgenin kazılmış olduğunu  tespit ettiklerini açıkladı.

Açıklamalarda, kazı alanında toplamda  14 tutuklandığını ve haklarından adli işlemlerin başlatıldığı belirtildi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.