İbrahim Halil ER

İbrahim Halil ER

DEMOKRASİ ve İNGİLİZ STRATEJESİ

İngiltere, dünyanın en büyük sömürgeci gücüdür. Fakat İngiliz sömürgeciliği salt güce dayanmaz. Bu başarı, İngiliz aklı ve stratejesinin bir ürünüdür. İngilizler, bir yeri işgal etmeden önce oranın bütün değeler sistemini ve bölgenin tüm yapısını bozarlar. 

Böylece o bölge işgale açık hale gelmiş olur. Çünkü onların tüm direnme ve değerler sistemi bozulmuştur. Aralarına nifak girmiştir. Maneviyatları çökmüştür. Hatta İngilizler o bölgeden kendilerini isteyen ve kabul eden devşirilmiş insanlar da elde etmiştir. Böylece İngilizler, bir yeri işgal ettiğinde kendilerini alkışlayan bir zümre oluşturmuş olmaktadır. 

Bütün bunlara İngiliz beyni ve stratejisi denilmektedir. Günümüz Ortadoğu’da da meydana gelen kargaşanın asıl müsebbibi İngilizlerdir. Günümüzde dünyayı perde arkasından yöneten kraliçedir. Tüm kargaşanın sebebi de bu ülkedir. Bir Kızılderili atasözünün dediği gibi “Bir nehirde iki balık kavga ediyorsa, bilin ki oradan uzun bacaklı bir İngiliz geçmiştir.” Fakat çoğu insanlar İngiliz faktörünü görmez. İngiltere tüm dünyayı yönetmesine ve tüm kargaşanın müsebbibi olmasına rağmen arkada kalmakta ve görülmemeyi becerebilmektedir. İngiltere’nin bu stratejisi anlaşılmadan emperyalizme karşı mücadele başarılı olamaz. Hatta günümüzde insanlar İngiliz milletler topluluğunun kimlerden oluştuğunu ve gerçekte ne olduğunu bilmez. Kanada’nın ve Avusturalya’nın hala sömürge olduğunu bilmez… Böylesine hayalet bir güç haline gelmiştir.

İngiltere, Müslümanlarla kavgalıdır ve Müslümanların bir daha medeniyet sahnesine çıkmaması için tüm damarlarını kesmektedir ve hala da kesmeye çalışmaktadır. Yani aralarına nifak sokmaktadır. Bunun için güçlü bir oryantalist alt yapısı ile istihbarat teşkilatını kurmuş bulunmaktadır. Bugün ilahiyatlarımızdaki akademisyenlerin yeni bir şeymiş gibi gündeme getirdikleri teolojik tartışmaların ana kaynağı İngiltere ve oryantalistlerdir. Onların yaptıkları araştırmalar sonucu İslam etrafında tartışma ve şüphe doğurmaya çalışmış ve maalesef de başarılı olmuşlardır. 

Günümüzde ilahiyat camiası ekseninde İslam’ın her konusu tartışmaya açılmış artık Müslümanların ittifak edebilecekleri ortak bir zemin bile bırakılmamıştır. Bu zevatlar, sürekli televizyonlara çıkıp bu konuları gündeme getirerek insanlarda şüphe oluşturmaktadırlar. Böylece İngiliz emperyalizmine hizmet etmektedirler. Kimi bunun farkında kimi ise iyi bir şey yaptığını düşünerek, yani farkında olmayarak İngiliz amacına hizmet etmektedir. Halbuki bahsettikleri konu Müslümanların sorunlarını çözebilecek bir konu değildir. İnsanları imani anlamda doğrultacak bir mesele değildir. Bu konuların televizyonlarda tartışılmasının bir faydası olmamaktadır. Ama maalesef İngiliz stratejisi sayesinde bu konular sürekli gündeme getirilmektedir. Çünkü İngiltere Müslümanları boş bırakmamakta,

Müslümanları zihni anlamda parçalamayı kendi bekası için elzem görmektedir. Müslümanlar bu boş meselelerle boğuşarak enerjilerini tüketmekte ve asıl sömürgeci gücü görmemektedirler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.