Denetimli Serbestlik Süresi yeni düzenlemeyle değişiyor

Denetimli Serbestlik Süresi yeni düzenlemeyle değişiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın girişimleriyle yürürlüğe giren yeni infaz paketi sonrasında denetimli serbestlik süresinde değişiklik meydana geldi.

Yapılan yeni düzenlemeyle 1 yılla sınırlı olan denetimli serbestlik süresi değiştirildi.

Denetimli Serbestlik Süresi 3 Yıla Kadar Uzatılıyor

Yeni infaz düzenlemesi kapsamında hazırlanan paketle birlikte denetimli serbestlik süresinde de değişiklikler yapıldı. Yeni değişiklikle beraber 1 yılla sınırlı olan denetimli serbestlik süresi 3 yıla kadar uzatıldı. Böylece cezaevindeki suçlulara verilen 3 yıla kadar olan cezalar denetimli serbestlik kapsamına dahil edilecektir. Ancak bu uzayan süreden faydalananlar sadece 30 Mart 2020’ye kadar suç işleyenlerdir. Bu tarihten sonra işlenen suçlarda 1 yıllık süre uygulanmaya devam edilecek.

Bazı Hükümlüler için Denetimli Serbestlik Süresi 4 Yıla Uzatıldı

Yeni infaz paketi neticesinde denetimli serbestlik süresi genel olarak 1 yıldan 3 yıla çıkarılsa bile bazı şartları taşıyan hükümlüler için süre 4 yıla kadar uzatılabilecek. 4 yıllık denetimli serbestlik süresinden yararlanabilecek hükümlüler arasında en başta 0 ile 6 yaş aralığında çocuğu bulunan kadın hükümlüler yer alıyor. Böylece bu yaşlar aralığında çocuğu bulunan kadın suçlular 4 yıla kadar verilen cezalar için denetimli serbestlik uygulamasına tabi olacaklar. Ayrıca 70 yaşın üzerinde bulunan tüm hükümlüler için de ilave 1 yıl eklenmektedir. Engelli olup, kendisine cezaevi koşullarında bakamayacak hasta suçlulardan 65 yaş ve üzerinde bulunanlar için de 4 yıllık denetimli serbestlik süresi işleyecektir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.