Dermatoloji Uzmanı: Yüzünü Çok Fazla Sık Yıkamayın!

Dermatoloji Uzmanı: Yüzünü Çok Fazla Sık Yıkamayın!

Dermatec Polikliniği Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek tarafından yüz yıkamanın devamlı ve sürekli yıkamak dolayısı ile kuruluk sorunlarının boy gösterebilecek olduğuna değindi.

Dermatec Polikliniği Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek açıklamalarında insanların ve özellikle cildi kuru olan vatandaşların yüz yıkaması sırasında yüz üzerinde yer alan ciltteki yağların gitmesi ve su gibi akması dolayısı ile bir takım sorunlara neden olabilecek olduğunu ifade ederek yüz yıkamanın günde en fazla 3 defa olması gerektiği açıklamalarını resmen doğruladı.

Açıklamaları ile dikkat çeken Dermatec Polikliniği Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek yüz üzerinde biriken yağların temizlenmesi için bir takım maske ve benzeri uygulamaların yapılmasının söz konusu olmasının yanında cilt üzerindeki pis yağ tabakasının atılması için 3 defa yüzün yıkanmasında herhangi bir sorun olmadığı ancak bu sayıdan daha fazla yüz yıkanmasının söz konusu olmadığı gerektiğine değinildi. Uzmanlara göre sadece yüzü yıkamak cilt üzerinde yer alan yağların büyük bir kısmının eriyip su ile beraber akmasına haliyle kuru bir cilt nedenlerinden bir tanesi olmasına sebebiyet veriyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.