Devlet Bahçeli: 'Cumhurbaşkanı Yasalara Uymak Zorundadır'

Devlet Bahçeli: 'Cumhurbaşkanı Yasalara Uymak Zorundadır'

TBMM'de gerçekleştirilen MHP grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alarak, "Cumhurbaşkanı yasalara uymak zorundadır" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bugün yapılan parti grup toplantılarında en dikkat çekici isim Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. MHP Grubu'na seslenen Devlet Bahçeli gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Başkanlık sistemiyle ilgili tartışmalar, MHP Lideri'nin gündem konusuydu. "AK Parti başkanlık sistemi ile ilgili inadını sürdürecekse anayasa taslağı TBMM'ye gelmelidir. Biz parlamenter sistemin devamından yanayız. Ama milletimiz aksini söylerse de buna karşı çıkacak durumda değiliz." diyerek konuya ilişkin partinin tavrını açıklığa kavuşturdu Bahçeli.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Eleştirdi

 

Cumhurbaşkanı'nın anayasal sınırlarıyla ilgili tartışmalara da değinen MHP Lideri, "Çok net olarak söylüyorum. Tükiye Cumhuriyeti devleti bir hukuk devletidir. Hukuk, mevki ve makam söz etmeksizin herkes için bağlayıcı niteliktedir. Cumhurbaşkanı da Anayasa ve yasalara uymak zorundadır. Kimse kendini hukukun önünde ve üstünde görmemelidir." ifadelerini kullandı.

 

Bahçeli: "Milletimiz İnfial Halindedir"

 

"20 Temmuz 2015’ten beri 516 askerimiz, 333 polisimiz, 52 korucumuz, 31 memurumuz, 600 sivil vatandaşımız teröristlerin saldırılarında yaşamını yitirdi. Bu süreçte 2 bine yakın askerimizle bin 600’e yakın polisimiz ve 4 bine yakın sivil vatandaşımız da yaralandı." diyerek terör olaylarına da değinen Bahçeli, "Beklemeye tahammül kalmamış, milletimiz infial halindedir." diye belirtti.

 

Devlet Bahçeli, Van'da bir araya gelerek 'devletin yanındayız' mesajı veren Doğu ve Güneydoğu'nun 16 ilinden 181 aşiret temsilcisini de içtenlikle kutladığını kaydetti ve sözlerini: "Kürt kökenli kardeşlerim emperyalizmin bir maşası olmuş PKK terör örgütünün dümen suyuna girmez, oyuna gelmez." diyerek tamamladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.