Devlet Bahçeli'den salonu ayağa kaldıran açıklama!

Devlet Bahçeli'den salonu ayağa kaldıran açıklama!

Bahçeli'nin grup toplantısındaki "81 Düzce'den hemen sonra 82 Kerkük, 83 Musul deme hakkının önünde hiçbir güç duramayacaktır."sözleri uzun süre ayakta alkışlandı.

Partisinin grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulunan MHP lideri Devlet Bahçeli'nin gündeminde Kuzey Irak'ta yapılan illegal referandum vardı. Bahçeli, Barzani'yi çok ser bir dille uyararak,  "Bir aşiret lideri çıkıp haddini aşarak bağımsızlıktan bahsedebilmektedir. Ham hayal peşinde koşan Peşmerge başı ısrarı sürerse belasını muhakkak bulacaktır. Barzani'ye dedesinin akıbetini çok açık şekilde hatırlatıyor, ayağını denk almasını tavsiye ediyoruz." diye konuştu.

'Barzani'nin ipi başkasının elinde' diyen Devlet Bahçeli Türkiye'nin uluslararası anlaşmalardan doğan haklarını kullanması gerektiğini vurgulayarak, "Ankara Anlaşması başta olmak üzere uluslararası anlaşmalardan doğan haklarımızı sonuna kadar kullanmalıyız. Şartlar oluştuğunda, tarih coğrafyaya dar geldiğinde misak-ı milli uyanacak, 81 Düzce'den hemen sonra "82 Kerkük, 83 Musul" deme hakkının önünde hiçbir güç duramayacaktır." dedi. Bahçeli'nin bu sözleri salondakiler tarafından büyük bir coşku ile karşılandı ve dakikalarca ayakta alkışlandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.