DHMİ Kontrolör alımı, maaşı ve başvuru şartları

DHMİ Kontrolör alımı, maaşı ve başvuru şartları

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Kontrolör kadrosuna alım yapıyor. Kontrolör maaşı ne kadar? İşte Kontrolör olmak için gerekenler..

Hava Trafik Kontrolörü olmak için gerekenler nelerdir? DHMİ Hava Trafik Kontrolörü alımı başvuru şartları nelerdir? Kontrolör maaşı ne kadar? İşte detaylar...

Devlet Hava Meydan İşletmesi (DHMİ) artan havalimanı sayısı ve buna bağlı olarak artan uçuş sayıları sebebiyle Trafik Hava Kontrolörü alımı yapıyor. Bünyesine 126 kamu personeli alımı yapan DHMİ, Hava Trafik Kontrolü kadrolarına aday arıyor. Başvuru için 9 Haziran son tarih olarak belirtildi. Hava Kontrolörü olmak için başvuru yapmanız gereken tek adres http://www.dhmi.gov.tr/ olarak kullanılacaktır.

Kontrolör olmak için başvuru şartları nelerdir?
27 yaşını geçmemiş olmak.
En az lisans mezunu olmak.
2016 KPSS’de 70 ve üzeri puan almak.
YDS’den son 5 yıl içerisinde 70 ve üzeri puan almış olmak
Yukarıda belirtilen şartları taşıyan adaylar başvuruda bulunabileceklerdir.

Hava Trafik Kontrolörü maaşları ne kadar? 
İlk sene stajiyer olarak göreve başlayacak olan Hava Trafik Kontrolörü adayları, yaklaşık 4.500 TL maaş alacak. Bir senelik staj sonrası alıcakları maaş 6.500-7.000 TL kadar olacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.