DİLENCİLİKTE YENİ MODA

DİLENCİLİKTE YENİ MODA

Muş dışından özel araçları ile gelen bir çift aracı park ettikten sonra Muş sokaklarında dilenmeye çıktı.

Başta Suriyeliler olmak üzere dilenen insan sayısı her gün biraz daha artıyor. İnsanların duygularını sömürerek hak etmedikleri parayı kazanmak için her yolu deneyen dilencilerine Muş'ta her gün yenileri ekleniyor.

Görgü tanıklarının anlattıklarına göre şehir dışından araçları ile gelen dilenci kılığındaki sahtekarlar, araçlarını yol kenarına park edip, dilenmeye başlıyor.

Yanlarında getirdikleri küçük çocukları da insanların duygularını suistimal etmek için kullanmaktan geri kalmayan sahtekarlar, birkaç saat dinlendikten sonra yine geldikleri gibi arabalarına binerek Muş'tan ayrılıyorlar. 

VATANDAŞ TEPKİLİ

Dilencilerden bıktıklarını, bu yeni moda dilenciler ile de her geçen gün biraz daha sık karşılaşmaya başladıklarını ifade eden vatandaşlar, "yol kenarında bir cafede oturuyorduk, adam aracı ile hemen yakınımızda bir yerde durdu, yanındaki kadın ve kadının kucağındaki çocuk ile birlikte araçtan indiler, görüntüde kadın da, adam da sapasağlam görünüyordu ama yolun karşısına geçtiklerinde dilenmeye başladılar. Gelen geçen herkesten para istediklerini bizzat gördük, birkaç saat dilendikten sonra tekrar araçlarına binerek, geldikleri gibi uzaklaşıp, gittiler. Yetkiler bu kokuya bir çözüm bulmalı! Vatandaşların bu tür insanlara acıyarak para vermemesi gerekiyor." diyerek serzenişte bulundular.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.