Din görevlileri kapı kapı dolaşacak

Din görevlileri kapı kapı dolaşacak

Giresun Müftülüğünce din hizmetlerinin toplumun bütün kesimlerine ulaştırılması amacıyla başlatılan "Bölgesel Çalışma Projesi" kapsamında din görevlileri kapı kapı dolaşacak.

Giresun Müftülüğü sahih dini bilginin toplumunbütünkesimlerineulaştırılması amacıyla "Bölgesel Çalışma Projesi" hazırladı.

Proje hakkında bilgilendirme yapmak amacıyla Giresun Müftüsü Muhittin Oralbaşkanlığında Kur'an kursu öğreticisi, imam hatip ve müezzin kayyımlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Müftü Oral, toplumun beklentileri doğrultusunda din görevlileriyle birlikte din hizmetlerinin kapsamının genişletilerek mahalle mahalle tüm şehre yayılacağını belirtti.

BÖLGESEL ÇALIŞMA PROJESİ'YLE DİN HİZMETİNDE ETKİNLİK VE VERİMLİLİK ARTACAK

Din görevlilerinin tüm şehirde dezavantajlı gruplar başta olmak üzere genç, yaşlı ve esnafla bir araya geleceklerini dile getiren İl Müftüsü Muhittin Oral,din görevlilerinin din eğitimi ve din hizmetinde daha nitelikli ve daha kaliteli hizmet üretebilmesi için her ay düzenli olarak değerlendirme toplantısı yapılacağını söyledi.

Oral, sadece camilere ve Kur'an kurslarına gelen vatandaşlara değil gelmeyenlere de ulaşmayı hedeflediklerini belirterek şöyle devam etti:

"DİN GÖREVLİLERİ VATANDAŞLARIN YANINDA OLACAK"

"Toplumun dinamiği olan ailenin korunması için din görevlilerimiz hane ziyareti gerçekleştirerek mutlu günlerinde vatandaşlarımızı yalnız bırakmayacak. Taziye ziyaretleriyle acılara ortak olacaklar. Aileyi ayakta tutmak, korumak, güçlendirmek, gençler arasında aileyle ilgili sorumlulukların üstlenilmesinin teşvik edilmesi ve aile kurma eğilimlerinin artırılması için elimizden geleni yapacağız. Vaizlerimiz evlilik akdini gerçekleştiren çiftleri nikâhtan üç ay sonra evlerinde ziyaret ederek aile kurmak kadar aileyi korumanın da önemli olduğunu anlatacak, varsa sorunların çözümü için yardımcı olacaklar. Nikâhı kıyılacak çiftlere aile bilinci, ahlâkı ve değerleri hakkında 12 derslik eğitim verilecek. Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da il merkezinde nikâhı kıyılan çiftlere 'Ailem Seti' ve 'Yuva Kurmak Aile Olmak'kitabı, hane ziyaretlerinde ise çeşitli hediyeler verilecek."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.