Dirk Advocaat'tan Fenerbahçe - Krasnodar maçı sonrası şok sözler

Dirk Advocaat'tan Fenerbahçe - Krasnodar maçı sonrası şok sözler

UEFA Avrupa Ligi rövanş mücadelesinde Şükrü Saraçoğlu'nda Krasnodar ile 1-1 berabere kaldı. Advocaat basın toplantısında sinirlendi ve olay yaratan açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe - Krasnodar maçı 1-1 sona erdi. İlk yarıda defansın yaptığı inanılmaz hata takımı yıkan golü getirdi. Krasnodar karşısında ilk yarı bitimine az bir süre kala golü bulan Fenerbahçe, oynadığı futbol ile taraftara ''Yönetim istifa'' tezahüratına sebep oldu.
Olabilicek herhangi bir sıcak gelişmeyi açıklayan ifadelerde bulunmayan Advocaat, mücadele etmemiz gereken iki kulvar var. Birisi Türkiye süper ligi ve diğeri Türkiye kupası'' açıklamasında bulundu.

Advocaat basın toplantısında şunları söyledi;
Rakibimiz 12 hazırlık maçı yaptı ve maça baktığımızda rakip takım bizden daha iyiydi. Gözlerinizi açın ben gözlerimi açıyorum. Muhabir taraftarın yönetim istifa sözlerini iletti suçun kimde olduğunu Advocaat'a sordu ve Advocaat ise ''Bana göre herkes suçlu, gerçekçi olmamız lazım, şuan ligde önümüzdeki sezon avrupada yer almak için hala şansızmız var. Belki onların hocası daha iyi belki oyuncuları daha iyi. Bunun dışında hikayeler yazabilirsiniz tabi.

Oyuncularımız şuan çok üzgün, taraftarlarda aynı şekilde ama pazar günü önümüzde yine bir maçımız var. Eğer bu maçı düşünürsek diğer maça hiç çıkmayalım. Önümüzde bir maç var ve bu akşam gördük ki bizden daha iyi takımlar var. Fenerbahçe'de mağlup olabilir, biz kendimizi geliştirmeliyiz. Ligde kupada hala yapabileceğimiz şeyler var. Barcelona 4-0 yenilebiliyorsa, bizde yenilebiliriz. Bu sadece Barcelona takımı için değil genel olarak geçerlidir. 

Türliye Gazetesi - Uğur Adnan'ın Advocaat'a sorusu '' Fenerbahçe beklenen oyunu hala oynamıyor, başka bir düzen ve sistem olamazmıydı?''
Advocaat bu soruya ise '' Chelsea ile bizi kıyaslamayın. Onlar ne isterseler onu oynuyorlar, bi eksik oyuncuları olduğunda hemen transfer yapabiliyorlar ancak biz 5 milyona bir transfer yapamıyoruz. 

İkinci bitirir ve Türkiye kupasını alırsak bu sezonu başarılı bitirdik diyebileceğiz. Belki sezon başında basın Fenerbahçe'nin şampiyon olacağını düşünüyordu. Neye dayanarak söylüyordunuz? Bu takım ligi 2.bitirir ve Türkiye kupasını kazanırsa çok iyi iş çıkarmış diyebiliriz. 

Siz bir yalancısınız o zaman
Basın toplantısında ''İnsanlar böyle söylüyor diyip aslında yalanı siz söylüyorsunuz'' ''Eğer esas mesela hocadır diye düşünülüyorsa yönetim gereğini yapmalıdır'' ''Birgün birşeyler olduğunda belki sizlere gerçek hikayeyi anlatırım'' dedi.

Fenerbahçe'nin mevcut kadrosu bundan başka bir sistem oynayamaz mı, illaki trasnfer mi gerekiyor?
'' Evet oynayabilir, herşeyi yapabiliriz'' ''4 forvetimiz 4 kanat oyuncumuz var ancak verim alamıyoruz'' ''Ligin bitmesine 12-13 hafta kalmış, ama anahtar bu mudur bilemiyoruz'' '' Yönetim ile devamlı kararlar alıyoruz bu konuda'' 

Krasnodar'ın forveti bir süperstar değil. Smolow çok yetenekli bir oyuncu ve iyi bir forvet. Ne yapması gerektiğini iyi biliyor. Süperstar olsaydı Fenerbahçe'de oynamazdı, Krasnodar'da oynamazdı. 2 maçta genel anlamda hakederek bir üst tura adını yazdırdıklarını düşünüyorum. Mousa Sow'un kaçırdığı pozisyonlar gol olsaydı farklı bir maç olacaktı.

Hocanın sözlerinden pişmanlık akıyor gibi sorusuna '' Kesinlikle yanlış anlaşılmak istemiyorum. Büyük bir klüpteyim, harika bir klüpte çalışıyorum. Bu yıl olmaz gelecek sene olur, gelecek sene olmaz bir sonraki sene olur. ''

M.Unidet'ı yenen Feyenord'u yenen, Beşiktaş'a şut çektirmeyen Fenerbahçe neden şuan bu durumda?
''Birşey söyleyebilirim o dediğiniz ile ilgili, ama söylemeyeceğim''

''FUTBOLCULARA SORARSANIZ DOĞRU CEVABI ALIRSINIZ, EĞER DÜRÜSTLERSE'' dedi ve basın toplantısı böyle sona erdi. 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.