Diyarbakır Sur İlçesi Sokaklarında YDG-H Polis İle Çatıştı

Diyarbakır Sur İlçesi Sokaklarında YDG-H Polis İle Çatıştı

Diyarbakır Sur İlçesinde Polis Ekipleriyle PKK nin Şehir Yapılanması Olan YDG-H Grup Polis Ekiplerine Taciz Ateşi Açtı ..

Diyarbakır’da silahlı ve yüzü maskeli YDG-H’li grup kendilerine müdahalede bulunan polis ekiplerine ateş açtı. Yaşanan silahlı saldırıda ölen yada yaralanan olmazken bölgede polis ekipleri göstericilerin dağılması için gaz bombasıyla müdahalede bulunarak uzun süre çaba harcadı.Yaşanan olay anı ise bir vatandaşın cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.
Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır’ın Sur ilçesi Lalabey mahallesinin bulunduğu ara sokaklarda toplanan yüzü maskeli, PKK’nın şehir yapılanması YDG-H üyesi grup ellerine aldıkları kazma, kürek ve beton delici makineyle hendek kazdı.
Yaşanan olay üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Ara sokaklara giren polis ekiplerine bu kez silahla ateş açan gruba polisin anında karşılık vermesiyle kısa süreli çatışma yaşandı.
Yaşanan silahlı çatışmada ölen yada yaralanan olmazken polis ekipleri yüzü maskeli ve silahlı grubun dağılması için sokak aralarına gaz bombası atarak dağıttı.
Bir anda elektriklerin kesildiği Sur ilçesindeki ara sokaklarda polis ekipleri yoğun güvenlik önlemleri aldılar. Müdahale sonrası maskeli göstericiler ara sokaklarda izlerini kaybettirirken yaşanan olay anı ise bir vatandaşın cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı
Bölgede yoğun güvenlik önlemi alan polis ekiplerinin bekleyişi gecenin ilerleyen saatlerinde de sürerken kaçan şahısların yakalanması için de operasyon başlatıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.