Diyarbakır'da PKK'ya Şok Operasyon 12 PKK'lı Öldürüldü

Diyarbakır'da PKK'ya Şok Operasyon 12 PKK'lı Öldürüldü

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma 12 kişi gözaltına alındığı belirtildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma 12 kişi gözaltına alındığı belirtildi.

Cumhuriyet Başsavcılığınca ifadeleri alınan O.E., Ş.D., M.S., İ.A., K.V., P.A., S.Y., S.Ö., B.K., M.A. ve M.B. isimli 11 kişi ile Suça Sürüklenen Çocuk İ.A. isimli bir kişi hakkında “Silahlı terör örgütüne üye olma” maddesi kapsamındaki eylemleri iddiasından tutuklanmaları talebiyle Diyarbakır Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine gönderildi.

Diyarbakır Valiliği tarafında konuya ilişkin yapılan açıklamada, sorgularının ardından şüpheliler “B.K., K.V., M.S., S.Ö. ve Ş.D. isimli 4 kişi ile Suça Sürüklenen Çocuk İ.A isimli isimli 1 kişi hakkında, “Silahlı terör örgütüne” üye olma maddesi kapsamındaki eylemleri iddiasından Adli Kontrol Hükümlerinin Uygulanmasına; Şüpheliler İ.A., M.B., M.A., O.E., P.A. ve S.Y. isimli 6 kişi hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 314/2 (Silahlı terör örgütüne üye olma) maddesi kapsamındaki eylemleri iddiasından tutuklanmalarına karar verilerek konumlarına uygun Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderilmişlerdir.” denildi. (İLKHA) 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.